Web Analytics

Argeș. Marius Viorel Popescu a intrat în vizorul ANI, ca incompatibil! Care e motivul

de | 7.06.2023 13:57 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Agenţia Naţională de Integritate a anunţat, miercuri, 7 iunie, că a constatat starea de incompatibilitate, conflictul de interese de natură administrativă sau a sesizat organele de urmărire penală în cazul a 12 aleşi locali.

Citește și: Un șofer a fost amendat cu 121.000 euro pentru că a depășit viteza cu 30 km/oră!

Printre aceștia figurează și Marius Viorel Popescu, consilier local la Curtea de Argeş, care – potrivit comunicatului ANI – „s-ar fi aflat în stare de incompatibilitate în perioada 6 decembrie 2017 – 8 mai 2020,  întrucât ar fi exercitat simultan cu funcţia de manager interimar al Spitalului Municipal Curtea de Argeş şi funcţia de consilier local, încălcând astfel prevederile art. 178, alin. (1), lit. a) din Legea nr. 95/2006”.

ANI mai arată că persoanele respective au fost informate despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi despre drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.

„Persoana (…) faţă de care s-a constatat existenţa conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică (…) pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”, mai precizează ANI, potrivit Agerpres.. 

Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *