Web Analytics
scris vineri, 24.09.2021

Argeș: Eveniment festiv la 45 de ani de cântec ostășesc și patriotic

Cântecul ostășesc este o formă artistică prin care poporul nostru și-a putut exprima atitudinea față de marile evenimente și realități istorice, o tradiție de aproape jumătate de veac. Astăzi, la împlinirea a 45 de ani de cântec ostășesc și patriotic, Asociația Cultură Corul Veteranilor „Mihai Viteazul” Pitești a organizat un eveniment festiv la Cercul Militar Pitești, în prezența mai multor personalități argeșene.

Argeș: Eveniment festiv la 45 de ani de cântec ostășesc și patriotic

 

Vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Adrian Dumitru BUGHIU, a transmis un mesaj de felicitare, oferind și o diplomă de excelență cu ocazia acestei aniversări:

“Mă bucur să mă aflu la acest eveniment și să vă transmit salutul cordial al conducerii Consiliului Județean Argeș. După cum știți, instituția noastră susține actul artistic și consider că activitatea pe care o desfășurați se poate numi artă patriotică. Corul Veteranilor este mai mult decât o prezență pe scena cântecului ostășesc, și-a făcut simțită prezența în întreg domeniul cultural argeșean. Eu personal mă consider un prieten al acestei asociații și mărturisesc că ascult cu plăcere toate reprezentațiile dumneavoastră. Prin tot ceea ce faceți, duceți mai departe această tradiție, iată, veche de peste 45 de ani, cam cât o viață de om. Acest lucru ne obligă să sprijinim instituțional, cultural, evoluția asociației. Îmi doresc să aveți un viitor lung, plin de realizări! La mulți ani! ”

 

Citește și Pitești: Semafor smuls în urma unui accident rutier!

 

Asociația Cultură Corul Veteranilor „Mihai Viteazul” Pitești este formată din 30 de bărbați și femei care poartă haina militară, fiind singura formaţie de acest gen din ţară. Ansamblul funcţionează pe lângă Cercul Militar Piteşti și participă activ la viața publică socială și culturală în județul Argeș.

Unele piese din repertoriu au aproape 200 de ani vechime, versurile și liniile melodice originale fiind respectate cu sfințenie, așa cum declară preşedintele corului Vasile Mandu și dirijorul Nicolae Perniu. Cântecele patriotice mențin vie amintirea eroilor patriei.

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...