Web Analytics

Argeș. Evaziune fiscală cu livrări de mașini second-hand! Dosar la Parchet

de | 17.05.2023 15:04 | Actualitate, Home

În perioada 1 martie 2019 – 10 iulie 2020, un bărbat în vârstă de 35 de ani, din Topoloveni, având calitatea de arministrator al unei societăți comerciale, ar fi omis să înregistreze în contabilitatea societății operațiunile comerciale derulate cu parteneri de pe teritoriul național, constând în 37 de livrări de autoturisme second hand. De asemenea, cel în cauză ar fi omis să înregistreze și operațiunile comerciale de prestări servicii transport rutier de mărfuri derulate cu două societăți comerciale în cursul anului 2019 – se arată într-un comunicat de presă al IPJ Argeș.

Citește și: Am scris aceste gânduri cu aproape opt ani în urmă. Regret că nu v-am reclamat atunci pentru comportamentul de interlop: Bună ziua, Poliţia Judeţeană Argeş

Prejudiciul cauzat ca urmare a neînregistrării în evidența contabilă a operațiunilor comerciale și a nedeclarării, având consecința sustragerii de la plata obligațiilor fiscale aferente către bugetul de stat, a fost stabilit la suma totală de 1.474.767 de lei, din care 1.273.663,64 de lei reprezentând taxă pe valoare adăugată, iar 201.104,16lei reprezentând impozit pe venit, potrivit sursei citate.

Dosarul penal respectiv în care s-au făcut cercetări privind săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș cu propunere de trimitere în judecată, potrivit sursei citate.

Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *