Web Analytics

Argeș. Continuă amenzile pentru furtul de lemne

de | 18.08.2023 14:39 | Actualitate, Home


În ziua de 17 august a.c., polițiștii Secției de Poliție Rurală Stâlpeni au acționat pe raza de competență, pentru prevenirea delictelor silvice și combaterea tăierii, transportului și comercializării de material lemnos fără respectarea normelor legale.

Citește și: Sepsi învinge pe Aktobe și se califică în play-off-ul Conference League

Astfel, polițiștii au depistat în trafic un bărbat de 46 de ani, din Bălilești, care transporta material lemnos cu o autoutilitară, pe raza aceleiași localități, fără a deține documente legale de însoțire sau documente care să ateste proveniența legală.

Cantitatea de material lemnos aflată în mijlocul de transport a fost evaluată cu ajutorul unui specialist silvic, rezultând că cel în cauză transporta cantitatea de 2,10 m.c. material lemnos, de esență fag.

De asemenea, în urma verificărilor, s-a stabilit că valabilitatea inspecției tehnice periodice, precum și a poliței de asigurare obligatorie auto, erau expirate.

Ca urmare a celor constatate, bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, totodată fiind aplicate și măsurile complementare de confiscare a materialului lemnos fără proveniență legală, precum și retragere a certificatului de înmatriculare, precum și a plăcuțelor cu numărul de înmatriculare al autovehiculului, fiind eliberată dovadă înlocuitoare.  

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *