Web Analytics
scris joi, 30.12.2021

Argeș: Cinci dosare penale pentru comercializare articole pirotehnice

Polițiștii argeșeni continuă acțiunile zilnice, atât la punctele de lucru ale comercianților autorizați, cât și în zone comerciale, pentru conștientizarea pericolelor în cazul utilizării necorespunzătoare a articolelor pirotehnice, precum și a prevenirii comercializării către publicul larg a acelor articole pirotehnice cu potențial periculos ridicat.

Argeș: Cinci dosare penale pentru comercializare articole pirotehnice

În ziua de 29 decembrie a.c., polițiștii argeșeni au desfășurat acțiuni în 8 zone comerciale pentru verificarea respectării prevederilor legale din domeniul comercializării de articole pirotehnice.

Echipele care au efectuat verificări au fost alcătuite din polițiștii Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase Argeș, împreună cu polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, polițiști de investigații criminale, polițiști de ordine publică, precum și polițiști ai Compartimentului Analiză și Prevenirea Criminalității.

Citește și 30 de argeșeni confirmați pozitiv cu Covid-19, în ultimele 24 de ore

În urma acțiunilor din ultimele 24 de ore, au fost întocmite cinci dosare penale privind săvârșirea infracțiunii de ”orice operațiuni cu articole pirotehnice fără drept”, conform Legii 126/1995, și au fost aplicate cinci sancțiuni contravenționale, ieri fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor, în total, alte aproape 200 de kg de articole pirotehnice.

IPJ Argeș reamintește că în această perioadă, poliţiştii argeșeni desfășoară activități în cadrul acțiunii naționale ”Foc de artificii”, pentru prevenirea oricăror evenimente negative generate de nerespectarea legislaţiei privind obiectele pirotehnice și pentru verificarea legalităţii operaţiunilor cu articole pirotehnice desfăşurate de persoanele fizice şi juridice.

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Aventura politică a săptămânii

O vorbă din folclorul urban spune că, atunci când cineva scapă în mod miraculos dintr-o situație dificilă, înseamnă că “i-a trecut glonțul pe lângă...

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...