Argeș. Amenzi în valoare de 85 de mii de lei pentru nerespectarea regulilor de circulație

de | 30.10.2022 11:51 | Actualitate, Home

În ultimele 48 de ore, polițiștii rutieri argeșeni au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, în mod deosebit a conducerii sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate aproape 400 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 85.000 de lei. Totodată au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 15permise de conducere și au fost retrase 15 certificate de înmatriculare.

Citește și: Cont bancar gratuit, fără comisioane, pentru pensie, salariu sau plăți online

Polițiștii rutieri argeșeni vă recomandă:

•​Pe timpul călătoriei cu autovehiculul, folosiți centura de siguranță și nu depășiți limitele de viteză.Atenție sporită la distanța de siguranță în mers – adaptați permanent viteza la condiţiile meteo-rutiere.

•​Atât în localităţi, cât şi în afara acestora, circulați cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă. În cazul în care aderența la partea carosabilă sau vizibilitatea sunt afectate, adaptați viteza și evitați acţionarea bruscă a volanului şi a frânei, şi utilizaţi cu precădere frâna de motor, pentru evitarea acvaplanării sau derapajelor necontrolate.

•​Folosiţi corect luminile, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte sau în condiții ce afectează vizibilitatea.De asemenea, nu vă angajați în efectuarea unor depășiri sau schimbări de direcție riscante.

•​Dacă vă grăbiți să ajungeți la destinație, nu uitați că timpul este prețios pentru toată lumea. Țineți cont că implicarea în orice eveniment rutier vă va consuma mult mai mult timp decât dacă vă deplasați cu prudență.  Puteți pune în pericol nu doar propria persoană, ci și pe ceilalți ocupanți ai autovehiculului cu care vă deplasați, dar și alte categorii de participanți la trafic.

•​Nu consumaţi alcool sau substanțe psihoactive şi nu conduceţi dacă simţiţi că sunteţi obosiţi! Nu folosiți telefonul sau alte dispozitive mobile în timp ce conduceţi, iar pentru a comunica folosiți sistemele hands-free.

•​Nu conduceţi dacă vă simţiţi obosiţi! La drum lung, planificaţi-vă în aşa fel călătoriile, încât să nu parcurgeţi distanțe excesive într-o singură zi. Este indicat să opriţi din când în când, pe parcursul traseului, pentru a vă destinde şi a vă reface forţele!

•​Acordaţi un plus de atenţie la apropierea de trecerile pentru pietoni, la traversarea intersecţiilor nedirijate, la schimbarea direcției de deplasare prin viraj la stânga, precum și la depăşirea mijloacelor de transport persoane. Scopul trebuie să fie acela de a putea în orice moment manevra şi opri în deplină siguranţă autoturismul, dacă situaţia o impune.

•​Pietonii sunt rugaţi să îşi ia toate măsuri de precauţie pentru a fi siguri că sunt observaţi în trafic de către şoferi. Totodată, îi sfătuim să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă prin locurile permise, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de a traversa a fost observată de către şoferi!

•​Informații actualizate despre situația traficului găsiți pe siteul oficial al Poliției Române, la secțiunea Infotrafic: https://www.politiaromana.ro/ro/info-trafic .

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *