Web Analytics
scris miercuri, 21.06.2023

Argeș. Acțiuni desfășurate de polițiștii rutieri pentru reducerea riscului rutier

În perioada 14-20 iunie a.c., polițiștii rutieri argeșeni au desfășurat activități, pe raza întregului județ, în cadrul acțiunii ROADPOL Alcohol&Drugs.

Argeș. Acțiuni desfășurate de polițiștii rutieri pentru reducerea riscului rutier

Activitățile s-au desfășurat la nivel național, precum și simultan, la nivelul tuturor statelor care sunt membre ale Organizației Polițiilor Rutiere Europene ROADPOL.

Citește și: Valeriu Nicolescu a murit la o clinică din Bucureşti. Întreba mereu de fratele lui, Costică

În perioada acțiunii, polițiștii rutieri argeșeni au efectuat un număr de 975 de testări, pentru detectarea prezenței în organism de alcool sau de substanțe cu efect psihoactiv.

Ca urmare a abaterilor privind consumul de alcool, au fost reținute un număr de 15 permise de conducere pentru fapte de natură contravențională (conducători auto cu valori ale alcoolemiei mai mici decât valoare de referință de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat), respectiv au fost întocmite 11 dosare penale privind conducerea sub influența alcoolului (conducători auto cu valori ale alcoolemiei peste valoarea de referință de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat).

De asemenea, în ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri argeșeni au aplicat, ca urmare a abaterilor constatate, 209 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 42.500 de lei. Totodată au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 14 permise de conducere și au fost retrase 9 certificate de înmatriculare.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *