Web Analytics

Argeș: 98 de persoane amendate pentru că nu au respectat măsurile de protecție individuală

de | 12.10.2020 16:21 | Actualitate

 

Aproape 200 de efective de poliție și poliție locală au acționat, în ultimele 24 de ore, pentru verificarea respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zonele aglomerate, restaurante, terase dar şi în mijloacele de transport în comun, pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul Covid-19.

Au fost organizate 29 de acțiuni punctuale, în sistem integrat, fiind vizate, în special, zonele aglomerate, centrele comerciale, restaurantele și localurile publice, precum și mijloacele de transport în comun.

În cadrul acțiunilor de control au fost verificate 40 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate, 204 mijloace de transport, și au fost legitimate 420 de persoane.

Echipele de control au depistat 98 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, acestea fiind sancționate contravențional, conform Legii 55/2020, cu amenzi în valoare totală de 28.080 de lei.

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritatea tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că vor fi desfășurate și în perioada următoare activităţi de verificare și instruire cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus și pentru a proteja cetăţenii.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii