Web Analytics

Argeș: 72 de amenzi ca urmare a nepurtării sau purtării necorespunzătoare a măștii de protecție

de | 3.02.2022 18:46 | Actualitate

Peste 300 de poliţişti au acționat, pentru verificarea respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zone aglomerate, restaurante, terase, precum şi în mijloacele de transport în comun, pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul Covid-19.

În ultimele 24 de ore, polițiștii argeșeni au desfășurat 29 de acţiuni punctuale, dintre care 25 au fost organizate independent de către poliţişti, trei organizate împreună cu I.J.J. Argeş şi una cu alte structuri.

În cadrul acțiunilor au fost verificate 1.638 de persoane, precum și 125 de mijloace de transport. De asemenea, în cele 24 de ore, au fost verificate 128 de societăți comerciale, precum și 66 de locații, unde poliţiştii, alături de celelalte structuri cu care acționează în sistem integrat, au instruit reprezentanţii tuturor agenţilor comerciali și centrelor comerciale verificate cu privire la măsurile dispuse pentru respectarea normelor de prevenire a infectării și combatere a răspândirii coronavirusului.

Ca urmare a abaterilor constatate, poliţiştii argeşeni au aplicat, conform Legii 55/2020, un număr de 73 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 8.500 de lei, după cum urmează:

-72 de sancțiuni, în valoare de 7.500 de lei, ca urmare a nepurtării sau purtării necorespunzătoare a măștii de protecție;

-o sancțiune, în valoare de 1.000 de lei, ca urmare a nerespectării măsurii de izolare sau carantină.

Citește și Bărbați din Bălilești și Mihăești amendați pentru furt de lemne

În ziua de 2 februarie a.c., polițiștii din cadrul Secțiilor 1-4 Poliție Pitești și ai Biroului Rutier Pitești, precum și cei ai secțiilor de poliție rurală arondate, care au acționat în sistem integrat împreună cu jandarmi argeșeni și polițiști locali, au verificat, doar în cadrul acțiunilor, 47 de persoane. În ultimele 24 de ore, au fost verificate 77 de societăți comerciale, 38 de locații, precum și 53 de mijloace de transport.

Cu ocazia acțiunilor pentru prevenirea răspândirii coronavirusului, au fost realizate instruiri cu operatorii economici de pe raza municipiului Pitești.

În urma abaterilor constatate, polițiștii piteșteni au aplicat 51 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 3.500 de lei, conform Legii 55/2020.

În ziua de 2 februarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Ștefănești au depistat un bărbat de 41 de ani, din Ștefănești, care nu a respectat măsura izolării la adresa aleasă, de pe raza localității de domiciliu.

Ca urmare a celor constatate, acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, iar situaţia a fost comunicată D.S.P. Argeș.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole