Web Analytics

Argeș: 34 de dosare penale pentru încălcarea regimului materiilor explozive

de | 7.01.2020 14:14 | Actualitate

În perioada 18 noiembrie 2019 – 6 ianuarie 2020, poliţiştii argeșeni au acționat pentru verificarea legalităţii operaţiunilor cu articole pirotehnice desfăşurate de persoanele fizice şi juridice, în vederea prevenirii oricăror evenimente negative generate de nerespectarea legislaţiei privind obiectele pirotehnice.

Astfel, polițiștii Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase Argeș, împreună cu polițiștii altor structuri, au efectuat, în cadrul acțiunii Foc de artificii, activități şi controale, atât la societăţile comerciale autorizate să desfăşoare operaţiuni cu articole pirotehnice, cât şi în zona pieţelor, târgurilor sau centrelor comerciale.

În urma verificărilor au fost identificate aproximativ 50 de persoane care au încălcat dispozițiile legale din domeniu, fiind întocmite 34 de dosare penale pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive și au fost aplicate 7 sancțiuni contravenționale (1 conform Legii 12/1990 și 6 conform Legii 61/1991).

De asemenea, au fost verificate punctele de lucru ale celor 36 de societăți comerciale autorizate în domeniu, la trei dintre acestea fiind constatate nereguli în urma cărora au fost întocmite trei dosare penale, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive (2 pentru comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de pirotehnicieni și 1 pentru comercializarea articolelor pirotehnice fără documente de proveniență).

În urma activităților desfășurate, polițiștii au ridicat în vederea confiscării peste 500 de kg de articole pirotehnice, în valoare de aproximativ 67.000 de lei.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii