Web Analytics

Argeș: 216 sancţiuni aplicate ca urmare a nerespectării măsurilor de protecţie individuală

de | 23.11.2020 15:10 | Actualitate

 

Peste 3.000 de persoane au fost verificate în ultimele 24 de ore, în cadrul acţiunilor de verificare a respectării măsurilor de prevenire a răspândirii coronavirusului în județul Argeș, fiind constatate peste 250 de încălcări ale normelor legale.

În ultimele 24 de ore, aproape 250 de efective de poliție şi poliţie locală au acţionat, pentru verificarea respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zonele aglomerate, restaurante, terase, precum şi în mijloace de transport în comun, pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul Covid-19.

Au fost organizate 41 de acțiuni punctuale (din care 38 de acțiuni organizate în mod independent de polițiști, două acțiuni cu lucrători I.J.J. Argeș și o acțiune cu reprezentanți ai I.S.U. Argeș și Poliție Locală), fiind vizate respectarea măsurilor de organizare și desfășurare a activității comerciale și a condițiilor de deplasare în zonele aglomerate din mediul urban şi rural, zone comerciale, pieţe, restaurante şi terase, având în vedere incidența crescută a cazurilor de Covid.

 

Citește și Judecătorii unei instanţe portugheze desființează fiabilitatea testului RT-PCR: este nesigur și ilegal pentru deciziile de carantinare

 

3.188 de persoane au fost verificate, în ultimele 24 de ore, fiind intensificate activitățile de verificare privind respectarea măsurilor de protecție individuală, respectarea măsurii izolării sau carantinării și respectarea condițiilor de deplasare în intervalul 23:00-05:00.

În cadrul activităților, au fost vizate 148 de societăți comerciale sau persoane fizice autorizate, cu privire la respectarea măsurilor organizatorice specifice, a programului de lucru și în privința respectării măsurilor de protecție de către personal și clienți.

 

Citește și Covid-19. Cu toate măsurile luate, județul Argeș – în proximitatea scenariului roșu

 

În cadrul activităților, polițiștii argeșeni au verificat și 308 autovehicule, din care 92 de mijloace de transport în comun. Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 252 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 55.750 de lei, după cum urmează:

-216 sancţiuni, în valoare de 41.750 de lei, au fost aplicate ca urmare a nerespectării măsurilor de protecţie individuală;

-trei sancțiuni, în valoare totală de 6.000 de lei, aplicate operatorilor economici pentru organizarea de activități în spațiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicții/restricții;

-33 de sancțiuni, în valoare de 8.000 de lei, au fost aplicate persoanelor identificate că nu au respectat interdicțiile privind deplasarea/libera circulație (în intervalul orar 23.00-05.00).

 

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii