Web Analytics

Argeș. 200 de copii instituționalizați au fost „Pregătiți pentru viață”

de | 24.09.2023 13:32 | Actualitate, Home

Pompierii au făcut o vizită în localitatea Bughea de Sus, sâmbătă, 23 septembrie, unde aproximativ 200 de copii instituționalizați din județele Argeș, Vâlcea și Teleorman au participat la activitățile desfășurate în cadrul proiectului „Pregătiți pentru viață”, inițiat de Casa de Cultură a Studentului Pitești.

Copiii au învățat, prin demonstrații, cum să gestioneze situațiile de urgență, de la pompieri și voluntarii din programul național „Salvator din pasiune”.

Citește și Salvamont: 36 de persoane, salvate de pe munte în ultimele 24 de ore

„Colegii noștri au explicat celor prezenți de ce este foarte important să cunoască modul de acordare a primului ajutor și faptul că acesta reprezintă una dintre cele mai importante acțiuni în cazul unei urgențe medicale, pe care oricine ar trebui să o cunoască.

Partea teoretică a fost întărită și prin demonstrații practice, folosind manechine speciale și voluntari, pentru ca informația să fie însușită cât mai ușor și cât mai corect.

La finalul activității, tinerii au primit o misiune foarte importantă din partea pompierilor, aceea de a deveni mesagerul lor în comunităţile din care provin. Nu uita, dintr-un simplu trecător și tu poți fi salvator!”, a tranamis ISU Argeș.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *