Web Analytics

Argeș: 150 de sancțiuni pentru nepurtarea măștii de protecție

de | 2.12.2020 13:23 | Actualitate

 

În ultimele 24 de ore, aproape 250 de polițiști și polițiști locali, împreună cu reprezentanți ai celorlalte instituții cu atribuții în domeniu, au acţionat pentru verificarea respectării măsurilor de prevenire și limitare a infectării cu virusul Covid-19, în zone aglomerate, la agenții economici, dar şi în mijloacele de transport în comun.

 

În ultimele 24 de ore, 131 de societăți din 175 de locaţii au fost verificate cu privire la respectarea măsurilor organizatorice specifice, a programului de lucru și în privința respectării măsurilor de protecție de către personal și clienți. Totodată, 334 de autovehicule au fost controlate, iar dintre acestea 76 de mijloace de transport în comun. De asemenea, cei aproape 250 de polițiști s-au aflat la datorie ieri și au verificat, în total, 2.626 de persoane.

 

Citește și Primarul Ion Georgescu: „Dacia doreşte ca în timpul cel mai scurt să testeze toţi salariaţii”

 

Au fost organizate 38 de acțiuni punctuale (din care 35 de acțiuni independente ale polițiștilor, două acțiuni cu lucrători I.J.J. Argeș și o acțiune cu reprezentanți ai I.S.U. Argeș, Poliție Locală și reprezentanți ai altor instituții), fiind vizate, în special zonele aglomerate, zonele de agrement, centrele comerciale, restaurantele și mijloacele de transport în comun, atât în mediul urban, cât şi în mediul rural.

 

Ca urmare a abaterilor constatate, poliţiştii au aplicat 165 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 26.500 de lei, astfel:

-150 de sancțiuni, în valoare de 14.500 de lei, ca urmare a nepurtării măștii de protecție;

-11 sancțiuni, în valoare totală de 2.000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor privind deplasarea/libera circulație (în intervalul orar 23.00-05.00),

-4 sancțiuni, în valoare de 10.000 de lei, pentru operatorii economici care au organizat activități în spații închise pentru care au fost instituite restricții.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii