Web Analytics

Argeș: 114 sancțiuni aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală

de | 12.05.2021 14:50 | Actualitate

Verificarea respectării măsurilor de izolare/carantină la adresa declarată, dar și respectarea restricțiilor privind deplasarea pe timpul nopții și a cerințelor impuse comercianților, se mențin în atenția polițiștilor.

În ultimele 24 de ore, polițiștii argeșeni au organizat și desfășurat 29 de acțiuni punctuale (din care 26 de acțiuni independente ale polițiștilor, două acțiuni cu lucrătorii din cadrul I.J.J. Argeș și una cu reprezentanți ai altor instituţii), fiind vizate, în special zonele aglomerate, zonele de agrement, centrele comerciale, restaurantele și mijloacele de transport în comun.

În cadrul activităților, au fost verificate 1.501 persoane, precum și 126 de mijloace de transport persoane.

Totodată, au fost verificate 134 de societăți comerciale, unde poliţiştii şi reprezentaţii celorlalte structuri cu care se acţionează în sistem integrat, au transmis reprezentanţilor tuturor agenţilor comerciali și centrelor comerciale verificate, să ia măsuri pentru respectarea normelor de prevenire a infectării și combatere a răspândirii coronavirusului, a programului și modului de organizare, în funcție de specificul activității comerciale desfășurate, cu accent pe respectarea măsurilor de protecție individuală, atât de către personal cât și de către clienți.

 

Citește și Situația epidemiologică din județul Argeș-Covid-19

 

Ca urmare a abaterilor constatate, polițiștii au fost aplicate 138 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 17.500 de lei, astfel:

-114 sancțiuni, în valoare totală de 14.500 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală;

-22 de sancţiuni, în valoare de 1.000 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea restricţiilor privind deplasarea/libera circulație;

-două sancțiuni, în valoare de 2.000 de lei, au fost aplicată unor persoane care au încălcat obligaţia izolării sau carantinării la adresa aleasă.

În ziua de 11 mai a.c., poliţiştii din cadrul Secției de Poliție Rurală Tigveni, care desfășurau activități de verificare la domiciliu a persoanelor ce au impuse măsuri de izolare sau carantină la o adresă declarată, au identificat un bărbat de 35 de ani, din Tigveni, care nu a respectat măsura carantinării la adresa declarată, din localitatea de domiciliu.

În urma celor constatate, bărbatul a fost sancţionat cu amendă în valoare de 1.000 de lei, conform Legii 55/2020 privind unele măsuri de combatere a pandemiei de COVID-19, iar situația a fost comunicată către D.S.P. Argeș.

De asemenea, tot în cursul zilei de ieri, poliţiştii din cadrul Secției de Poliție Rurală Rucăr au identificat un bărbat de 26 de ani, din Stoenești, care nu a respectat măsura carantinării la adresa declarată, din localitatea de domiciliu.

În urma celor constatate, bărbatul a fost sancţionat cu amendă în valoare de 1.000 de lei, conform Legii 55/2020 privind unele măsuri de combatere a pandemiei de COVID-19, iar situația a fost comunicată către D.S.P. Argeș.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii