Web Analytics
scris miercuri, 13.03.2024

Are neurofibromatoză chistică, dar cântă pentru copiii cu nevoi speciale. Aneta Maria, pe scenă cu Paula Seling de 1 aprilie

Aneta Maria Geanina Chiriac este elevă în clasa a VII-a, la Școala Gimnazială „Tudor Arghezi” din Pitești și va cânta, de 1 aprilie, la spectacolul caritabil de la Filarmonica Pitești, „Zâmbet în Autism – Împreună de ziua lor”. Concertul este dedicat tuturor beneficiarilor Asociației Părinților Copiilor cu Autism Argeș, în scopul strângerii de fonduri pentru acordarea de ore de terapie gratuite acestora. Pe aceeași scenă vor cânta Paula Seling și alți artiști de renume. Elevă a mezzosopranei Adina Sima, care îi oferă gratuit lecții de canto, Aneta Maria este unul dintre copiii speciali ai Asociației Părinților Copiilor cu Autism Argeș.

Are neurofibromatoză chistică, dar cântă pentru copiii cu nevoi speciale. Aneta Maria, pe scenă cu Paula Seling de 1 aprilie

„Nu este spectacol în care să nu își ajute semenii”

„Aneta Maria Geanina Chiriac este unul dintre îngerii trimiși de Dumnezeu pe pământ. De când a venit pe lume, privirea, îmbrățișarea și inima ei spun continuu o poveste. O poveste plină de iubire, cea mai mare taină a lumii. Suferă de o boală genetică foarte rară. Taină care pe ea o face atât de blândă și puternică cu fiecare clipă ce trece. Care îi inspiră cele mai frumoase trăiri și îi netezește drumul printre atâtea doruri și dureri. Pentru că, da, Aneta Maria este o adolescentă specială, care duce o luptă cu atâtea nevoi speciale. A suferit patru operații pe coloană, are neurofibromatoză chistică și se află sub tratament cu citostatice. Are probleme și cu ochișorii. Mai vede în jur de o treime cu ambii ochi, fiind diagnosticată cu o boală genetică foarte rară pentru care în prezent nu există tratament. Și mai are parte de o încercare foarte grea. Fratele ei mai mare, de 25 ani, are tetrapareză spastică, iar atunci când nu este imobilizat în pat, este ajutat să se deplaseze într-un scaun cu rotile. Dar nimic nu o doboară! Pentru că Dumnezeu a pus în inima ei dragoste, lumină, bucurie, viață! Și a mai pus ceva: un munte de talent și o voce cristalină care ne face pielea ca de găină când o ascultăm. Nu este spectacol caritabil în care să nu își ajute semenii. Și vine și acum să dăruiască, și ne dăruiește din plin!”, ne-a transmis APCA Argeș.

La mulți ani, Aneta Maria Geanina!


Mâine, 14 martie, Aneta împlinește 14 ani, iar Asociația Părinților Copiilor cu Autism îi urează „La mulți ani cu multă sănătate și bucurii, curajul și credința să nu o părăsească niciodată, să îndrăznească să aibă mereu vise mari și să continue să fie un exemplu pentru toți cei din jurul ei!”.

Citește și Artiști și meșteri populari din Argeș donează obiecte valoroase pentru spectacolul caritabil din 1 aprilie

Citește și O nouă destinație preferată de turiștii din România

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *