Web Analytics

„Apusul” și „Creativ” – filmele acestui week-end la Cinematograful „București”

de | 15.10.2020 12:59 | Cultură, Actualitate

#Sesiune Q&A cu regizoarea piteșteancă Ioana Grigore

Sâmbătă, 17 octombrie 2020, de la ora 18.00, la Cinematograful de artă „București” va fi proiectat filmul „Apusul”, cu Vlad Ivanov și Juli Jakab în rolurile principale, în regia lui Laszlo Nemes.

Filmul prezintă povestea tinerei Irisz Leiter, cea care ajunge în capitala Ungariei, sperând să se angajeze croitoreasă în legendarul magazin de pălării care a aparținut răposaților ei părinți. Cu toate astea, este refuzată de Oszkár Brill, nou proprietar. Cât magazinul se pregătește de vizita unor oaspeți extrem de importanți, un domn o abordează pe Irisz, căutând un anumit Kálmán Leiter. Tânăra refuză să plece din oraș și alege să meargă pe urmele lui Kálmán, unica ei legătură cu un trecut pierdut. Căutarea o poartă pe străzile întunecate ale Budapestei…

Prețul unui bilet la acest film este de 8 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi.

Duminică, 18 octombrie 2020, de la ora 18.00, se va difuza la Cinematograful „București” filmul românesc „Creativ”. Regia îi aparține piteștencei Ioana Grigore.

CREATIV este un film despre prietenie, libertatea ca o condiție interioară și muzica lipsită de granițe.

Filmul spune povestea grupului muzical de jazz de avangardă „Creativ”, fondat de pianistul Harry Tavitian. Acesta, împreună cu percuționistul Corneliu Stroe, au oferit spațiului românesc jazz-ul cu influențe etno într-o formă nemaiauzită, avându-și începutul și apogeul muzical în anii ’80.

Cu filmul CREATIV, tânăra regizoare piteşteană a câștigat la Gala UCIN (Uniunea Cineaștilor România) din 2020 premiul pentru cel mai bun documentar de scurt metraj. Fiind o producție UNATC, intrarea la acest film este liberă, în limita locurilor disponibile (120).

Regizoarea Ioana Grigore va susține, după proiecție, și o sesiune Q&A, dialogând cu publicul piteștean.

Reamintim că, pe durata filmelor, spectatorii vor purta obligatoriu mască de protecție.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii