Web Analytics

Aplicația financiară Revolut – atacată de hackeri! Datele a peste 50.000 de utilizatori au fost compromise

de | 21.09.2022 10:51 | Actualitate, Home

Un atac cibernetic a compromis datele a 50.144 de utilizatori ai aplicației financiare Revolut, notează publicația britanică The Times.

Atacul a avut loc duminica trecută, în data de 11 septembrie a.c., iar datele au fost accesate prin intermediul unei terțe părți, după ce un angajat Revolut a fost prins într-un atac de phishing.

Citește și: Film în premieră, la Cinematograful „București”

Parolele, codurile de securitate și detaliile cardurilor nu au fost obținute de hackeri, conform sursei citate. Atacurile de tip phishing sunt cele prin care infractorii cibernetici clonează anumite pagini de internet, care sunt făcute să semene cu cele originale, și păcălesc utilizatorii să își completeze datele de logare. Incidentul a ajuns în atenția publică, după ce autoritățile de reglementare din Lituania, unde Revolut deține o licență bancară, au anunțat incidentul de securitate, conform spuselor ziarului britanic.

De asemenea, postări au apărut pe forumul Reddit, unii utilizatori afirmând că au primit emailuri prin care aceștia sunt anunțați că o parte din datele lor au fost accesate, însă atacul a fost imediat detectat și izolat.

Citește și: Ultimele zile de înscrieri ca voluntari pentru mii de copiii din centrele de plasament din Argeș

În România, Revolut are două milioane de clienți.

Sursa foto: evz.ro

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *