Web Analytics

Aplauze la Piteşti pentru dr. Viorel Pătraşcu, medicul călător şi scriitor

de | 29.01.2023 12:23 | Actualitate, Cultură, Home

Sâmbătă, 28 ianuarie, la Biblioteca Judeţeană “Dinicu Golescu” din Piteşti, medicul scriitor Viorel Pătraşcu şi-a lansat a opta carte de călătorii, intitulată “Costa Rica – De la San José la Oceanul Pacific“, apărută în condiţii grafice deosebite la Editura “Paralela 45”.

Citeşte şi: Medicul Viorel Pătraşcu are, de 38 de ani, o boală fără leac: „Am călătorit în peste 40 de ţări de pe patru continente”

Despre carte şi despre autor au vorbit poeta Denisa Popescu, prof. Cătălina Constantinescu, sociologul Octavian Mihail Sachelarie, fost manager al Bibliotecii Judeţene, precum şi prof. George Ene, istoric şi reputat eminescolog.

În faţa unei săli pline, a luat apoi cuvântul autorul, povestind, cu verva-i cunoscută, amănunte picante din viaţa sa de medic, începută, în 1970, la Filipeni, judeţul Bacău, într-o comună prăpădită, unde, timp de trei ani, a citit 149 de cărţi, găsite la căminul cultural. Apoi, fireşte, a vorbit despre pasiunea vieţii sale, aceea de a călători. După cum am mai relatat, dr. Viorel Pătraşcu a fost, timp de 38 de ani, în 40 de ţări de pe patru continente şi de la fiecare vacanţă are câte un album de fotografii şi multe, foarte multe de povestit.

Finalul a fost cu aplauze, cu autografe.

Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *