Web Analytics
scris marți, 23.01.2024

Apare o nouă categorie de permis auto. Se ține cont de viteză

Potrivit unei Ordonanțe de Urgență adoptate pe 18 ianuarie 2024 în Codul Rutier apare o nouă categorie de permis auto. În cadrul acesteia nu se ține cont de tonaj, ci de viteză, a anunțat ministrul Agriculturii.

Apare o nouă categorie de permis auto. Se ține cont de viteză

Citește și: Casa Verde Fotovoltaice se reia. 90.000 de gospodării pot beneficia de acest program


”Recent, a fost adoptată Ordonanța de Urgență nr. 1 din 18 ianuarie 2024 pentru modificarea și completarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, care vine să aducă îmbunătățiri semnificative în ceea ce privește conducerea tractoarelor agricole și forestiere. S-a introdus o categorie nouă de permis de conducere, denumită Tr1. Este foarte important de clarificat faptul că principala caracteristică a acestei categorii este limita vitezei de deplasare, și anume 40 km/h pe drumurile publice”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Ministerului Agriculturii, semnat de ministrul Florin Barbu și adresat fermierilor.

Citește și: Florin Barbu va cere demisia comisarului european pentru Agricultură în Consiliul de Miniştri


Noul permis Tr1 este compatibil cu Permisul de Categoria B. Oferă posesorilor acestuia posibilitatea de a conduce nu doar autoturisme și autoutilitare, ci și tractoare agricole sau forestiere. Acest lucru facilitează activitățile agricole, fără a impune cerințe legate de masa totală maximă autorizată sau tonaj, conform digi24.ro.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *