Web Analytics

Aparatură performantă, la Spitalul Județean Argeș

de | 28.03.2018 12:00 | Actualitate

spitalul Judetean

34 de spitale din ţară sunt prinse în proiectul „Reforma sectorului sanitar – îmbunătăţirea calităţii şi eficienţei sistemului sanitar“, finanţat printr-un imprumut de 19,8 milioane de euro de la Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BIRD). Pirntre ele se numără și Spitalului Judeţean de Urgenţă  Argeş. Proiectul vizează achiziţionarea de echipamente medicale destinate secţiilor de anestezie – terapie intensivă.

Nouă paturi standard de ATI şi un pat de terapie rotaţională au sosit deja, luna aceasta, la Spitalul Judeţean Argeş. În următoarele săptămâni, unitatea va primişi nouă monitoare standard, şase  monitoare avansate multifuncţionale, un ecograf portabil, cinci ventilatoare standard mecanice, un ventilator avansat, un modul infuzie cu şase pompe şi o seringă automată, plus două module cu  trei  pompe şi o seringă automată. Toate acestea vor aduce Secţia Anestezie Terapie Intensivă mai aproape de standardele  mondiale.

De asemenea, în toamna-iarna acestui an, Ministerul Sănătăţii va repartiza Spitalului Judeţean, tot prin proiectul finanţat cu sprijinul BIRD, de data aceasta pentru Blocul Operator, o masă operaţie, un set standard de electrochirurgie monopolar, o trusă instumentar chirurgical laparoscopic, un  aspirator, un sistem de iluminare (lampă) şi instrumentar pentru chirurgie.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole