Web Analytics

Aparatură de înaltă performanță pentru Spitalul de Pediatrie și Spitalul Județean de Urgență Argeș

de | 29.05.2018 13:11 | Actualitate

computer tomograf

Județul Argeș este singurul din țară care a beneficiat de două aparate prin intermediul fondurilor Ministerului Sănătății, aparate pe care nu le deținea până acum: un computer tomograf pentru Spitalul de Pediatrie și un RMN pentru Spitalul Județean de Urgență Argeș.

Ultimele formalități au fost îndeplinite în cursul săptămânii trecute. Mai exact, vineri a venit autorizația de utilizare a computerului tomograf. „În acest moment, toți copiii care au nevoie de computer tomograf vor putea să beneficieze de această aparatură. Spitalul s-a asigurat că vor exista și niște proceduri care vor soluționa toate aspectele legate de modul în care se derulează un computer tomograf pentru un copil”, a spus consilierul lui Dan Manu, Anci Ionescu, în cadrul unei conferințe de presă, susținută astăzi la Consiliul Județean Argeș. În ceea ce privește aparatul de Rezonanță Magnetică Nucleară (RMN), de marți, 29 mai, a început asamblarea sa și în 15 zile vor avea loc toate etapele necesare dării lui în folosință.

Până acum, Spitalul Județean de Urgență Argeș era obligat să încheie contracte pentru investigațiile RMN cu alte unități private care aveau această dotare.

„Este o investiție, dar și un câștig enorm pentru Spitalul Județean. După cum știți, la nivelul Spitalului Județean nu exista această apartură performantă. Sperăm ca toate deficiențele care au fost înregistrate din lipsa acestei aparaturi să fie remediate pe parcursul acestui an”, a mai spus consilierul Anci Ionescu în cadrul aceleiași conferințe.

RMN4

RMN1 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole