Web Analytics

Aparate de ultimă generație la Spitalul Mioveni! S-au făcut deja primele șase operații

de | 6.08.2021 15:28 | Actualitate

Artroscop de ultimă generație la Spitalul din Mioveni!Primele șase operații s-au făcut deja!

Începând din această săptămâna, Compartimentul de Ortopedie din cadrul Spitalului Orășenesc Mioveni are în dotare un artroscop de ultimă generaţie.
Investiţia reprezintă un pas important pentru orașul Mioveni și zonele limitrofe, întrucât persoanele cu probleme ale articulaţiilor au acum şansa de a se trata prin metode moderne şi pe plan local, evitând astfel deplasările către alte spitale din ţară.
Aparatul permite efectuarea unor intervenţii chirurgicale prin altă metodă decât cea clasică, micşorând durata de recuperare postoperatorie a pacientului şi reducând simţitor riscul infecţiilor.
Miercuri, 4 august a.c., au fost realizate primele intervenții chirurgicale, la nivelul genunchiului, de către medicii ortopezi Sorin Barbu și Catalin Stoian, în cazul a două paciente de 50 și respectiv 70 de ani.
Medicii spun că pacientele acuzau dureri mari, iar în urma RMN-ului a rezultat că acestea aveau nevoie urgentă de aceste intervenții.
Operațiile au fost realizate cu succes, iar cele două paciente au părăsit spitalul chiar a doua zi.
Joi și vineri, alți 4 pacienți au beneficiat de aceste intervenții.
De asemenea, pentru mobilizarea postoperatorie imediată a pacienților, a fost achiziționat și un aparat kinetic.
Pentru a beneficia de avantajele artroscopiei, atât în scop de diagnostic, cât şi terapeutic, pacienţii se pot programa la numărul de telefon 0372.791.212.
Pentru consultații este nevoie de bilet de trimitere de la medicul de familie.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole