Apărare de comedie. Penescu a dat vina pe gelozia soţiei pentru evidenţierea în contabilitatea PIC a şpăgii pentru primarul Solomon

de | 22.08.2013 09:56 | Dezvăluiri

Săptămâna trecută, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a făcut publică motivarea condamnării senatorului PP-DD Antonie Solomon, fost primar al Craiovei, la trei ani de închisoare cu executare pentru luare de mită şi fals intelectual. În acelaşi dosar, Cornel Penescu a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare pentru dare de mită. De-a dreptul comic e că patronul de la PIC a menţionat sumele de bani date cu titlu de mită într-o evidenţă contabilă paralelă, respectiv în înregistrările din Registrul de casă descoperite cu ocazia percheziţiilor informatice.

# La data de 15 februarie 2006, comisioane Primăria Craiova 40,000.00
# La data de 16 februarie 2006 – comisioane Primăria Craiova  – 31,200.00
# La data de 17 martie 2006 – comisionare Primăria Craiova – 20.000 E
# La data de 20 martie 2006 –comisionare Primăria Craiova  – 20.000 E

Magistraţii au arătat, în motivație, cum că explicaţia dată de Cornel Penescu noţiunii de „comision”, respectiv că acesta era mijlocul prin care putea să scoată banii de la PIC şi să-i cheltuiască în alte scopuri decât cele familiale din cauză că soţia sa era geloasă, nu are nicio logică cât timp acesta menţionează expres în situaţia contabilă paralelă că sumele respective reprezintă comisioane pentru primăria Craiova.

Penescu către Pieca: „Fă-mi rost de 10.000 euro că trebuie să dau la ăştia de la Craiova să-mi bage autobuze şi alea”

De altfel, la data de 9.11.2006, ora 9:50, a fost interceptată o convorbire telefonică între Cornel Penescu şi Gheorghiţă Pieca, cel căruia i-a cerut să-i facă rost de 10.000 euro „că trebuie să dau la ăştia de la Craiova să-mi bage autobuze şi alea”. În aceeaşi zi, în registrul de casă a fost menţionată contravaloarea în lei a sumei de 10.000 euro, respectiv suma de 35.050 lei. Iată convorbirea:
Cornel Penescu: Fă-mi rost de 10.000 euro că trebuie să dau la ăştia de la Craiova să-mi bage autobuze şi alea.
Pieca Gheorghiţă: Deci euro, euro.
Cornel Penescu: Da, dar repede, în… la ora unşpe fără un sfert îi dai lui ŢAŢĂ să vină la mine acasă, da?
Pieca Gheorghiţă: Unşpe-patruşcinci.
Cornel Penescu: Hai pa. Nu, zece-patruşcinci.
Pieca Gheorghiţă: Zece-patruşcinci.

Ulterior, Penescu l-a apelat pe Solomon şi au stabilit să se întâlnească la primărie în aceeaşi zi.  
Denis Grigorescu

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii