Apă Canal 2000 SA: “Orice consum exagerat la lipsa apei pentru o parte dintre consumatorii branşaţi la reţeaua publică de alimentare cu apă potabilă”

de | 12.07.2021 09:52 | Actualitate

Societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti aduce la cunoştinţă beneficiarilor săi că, în perioadele de secetă prelungită, orice consum exagerat poate conduce la presiune scăzută sau chiar la lipsa apei pentru o parte dintre consumatorii branşaţi la reţeaua publică de alimentare cu apă potabilă.
În ultimele zile, societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti a luat măsuri pentru utilizarea la maximum a capacităţilor de producţie, transport şi distribuţie a apei potabile.
Cu toate acestea, în anumite zone din aria de operare, au apărut disfunctionalităţi în asigurarea continuă a apei potabile pentru care nu există soluţii tehnice de rezolvare imediată. Ca urmare, pentru a evita avariile repetate datorate creşterii presiunii în reţeaua de distribuţie, precum şi furnizarea restrictionată a apei potabile, rugăm consumatorii să nu utilizeze în exces apa potabilă pentru a nu priva alţi beneficiari de minimul necesar util fiecarei gospodării.
În situaţia reducerii drastice a debitelor surselor de apa în caz de secetă, distribuţia apei se va face după un program propus de operator şi aprobat de autoritatea administraţiei publice locale, program ce va fi adus la cunoştință utilizatorilor în timp util, prin mijloace adecvate, potrivit Regulamentului consolidat şi armonizat al serviciului public de alimentare cu apă şi de canalizare din Aria de competenţă a unităţilor administrativ-teritoriale membre ale Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Argeş.
Conform obligaţiilor contractuale ale clienţilor, toţi utilizatorii, indiferent de forma de proprietate, au obligaţia de a asigura folosirea eficientă și raţională a apei preluate din rețeaua publică de alimentare cu apă, cu prioritate pentru consumul personal și în scop casnic. Pentru satisfacerea altor nevoi, cum ar fi: stropitul străzilor, al spaţiilor verzi şi grădinilor private, spălatul pieţelor şi al străzilor, spălarea periodică a sistemului de canalizare, spălarea autovehiculelor, se va utiliza cu precădere apa industrială, conform Regulamentului consolidat şi armonizat al serviciului public de alimentare cu apă şi de canalizare din Aria de competenţă a unităţilor administrativ-teritoriale membre ale Asociaţei de Dezvoltare Intercomunitară Argeş.
Având în vedere situaţia hidrometeorologică existentă în această perioadă, recomandăm fiecărui consumator o utilizare raţională a apei potabile disponibile pentru a evita prejudicierea alimentării cu apă potabilă a unui număr semnificativ de consumatori.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii