Web Analytics
scris sâmbătă, 11.02.2023

Anul trecut, în România s-au născut cei mai puţini copii din ultimul secol

Anul trecut, în România, s-au născut cei mai puţini copii din ultimul secol. Şi cu 25.000 mai puţini faţă de 2021, conform celui mai recent studiu realizat de Institutul Naţional de Statistică.

Anul trecut, în România s-au născut cei mai puţini copii din ultimul secol

Citește și: Cristian Cioacă află pe 14 februarie dacă iese din închisoare. Tribunalul Argeș dă verdictul

În 2022, s-au născut puţin peste 170.000 de copii, faţă de cei aproape 200.000 în 2021. Interesant este că, la ţară, numărul celor care se nasc în afara căsniciei este mai mare decât la oraş. Ceea ce poate fi şi o lovitură dată imaginii de familie tradiţională pe care comunităţile rurale încearcă să o promoveze. Sunt câteva judeţe în care copiii născuţi în mediul rural în afara căsătoriei trec de 50% precum: Călăraşi, Ialomiţa, Teleorman sau Mureş.

Citește și: Cunoscutul comentator sportiv Bogdan Socol a murit în timpul unui antrenament. Avea doar 42 de ani

În acelaşi timp, peste 70% dintre cupluri au declarat că momentan nu îşi doresc copii. Situaţia financiară şi incertitudinea unui loc de muncă stabil sunt cu siguranţa factori determinanţi în decizia de a aduce pe lume un copil.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...