Anul 2011 în Muscel. Nunţile, decesele, falimentele şi jocurile politice care au marcat Câmpulungul

de | 4.01.2012 20:54 | Actualitate

Și în Muscel, 2011 a fost un an marcat de criză, lupte politice, falimente răsunătoare în plan economic, decese și nunți, pentru că, nu-i așa?, viața merge înainte. Anul a debutat cu retragerea din viaţa publică şi din politica portocalie a deputatului de Muscel, Sorin Buta, pe motive de fost „ciripitor la Secu”, urmare a unui verdict dat de instanță. Apoi a venit cererea de divorţ a controversatului om de afaceri Constantin (Ţil) Popescu, cel care, în luna aprilie, s-a şi separat definitiv de soţia sa, Dana, pe motive de infidelitate… financiară.

A plouat cu nunți

Până pe la mijlocul anului 2011 a fost linişte la Câmpulung la capitolul mondenități, după care a început să plouă cu nunţi. Melania Voinescu, directorul uneia dintre cele mai importante societăţi din Muscel – Edilul CGA, a fost soacră mare, deoarece fiul ei, medicul stomatolog Şerban Beloiu, a pus punct vieţii de burlac. Tot în 2011, a renunțat la viaţa de celibatar şi fiul miliardarului de la Desinco Tell Ando, Andrei Boghez, care şi-a petrecut luna de miere pe Coasta de Azur. O altă nuntă din lumea bună a Muscelului a avut loc în familia omului de afaceri Adi Cicu. Sindy, unica sa fiică, s-a căsătorit cu Nicu Ilincescu, fiul unei alte familii cunoscute în Câmpulung şi zona Muscelului. Au urmat nunțile Anei Maria Pelmuș, fiica unui alt om de afaceri cunoscut în Câmpulung, și a lui Bogdan Trâmbaciu, director în cadrul Ministerului Culturii şi Cultelor, la care naş a fost primarul Călin Andrei.

Jocuri politice

Nici scena politică nu a rămas nezdruncinată de evenimente în 2011. Primul demn de amintit e scurta viaţă politică a jurnalistului Adrian Popa la cârma PDL Câmpulung, estompată rapid de apariţia candidatului la deputăţie pe Colegiul Muscel, Dorin Falcă, șeful Fiscului argeșean. Și partidele mici nu au scăpat fără să scoată ceva fum(uri) pe coş, dovadă că PNG-CD-ul a găsit de cuviinţă să retragă sprijinul politic al singurului consilier local pe care îl avea, e vorba de Marian Ţăranu. Manevra a eșuat, dovadă că Țăranu a rămas în continuare membru al Consiliului Local Câmpulung. Un alt eveniment a fost migrarea peremistului Marinică Fologea către PSD.

Decese

Anul 2011 a avut şi părţi negre, prin dispariţia dintre cei vii a unor oameni cunoscuţi şi respectaţi în Câmpulung, aşa cum au fost procurorul Ionela Viorina Ionescu, care s-a sinucis, Daniel Priboianu, şef serviciu în cadrul Direcţiei Agricole Argeş sau inginerul Claudiu Drâmbăreanu.

Falimente

O serie de oameni de afaceri cu notorietate în Muscel a ajuns în anul 2011 pe mâna lichidatorilor judiciari, şi îi amintim aici pe oamenii de afaceri Nicolae Toma (SC Two Mar Business), Puiu Mocanu (SC Superpan Geoprod SRL), Ionică Udrea (SC Independenţa SRL) sau Nicolae Pantilie (SC Pantimpex SRL), Nae Manuel (SC Naomi Vidal 2001 SRL) şi Silviu Dorcioman (SC Geodor Emsica SRL – magazinele Stil Electronic).

Demiteri și schimbări

În 2011 s-au petrecut mai multe schimbări şi în instituțiile statului, cele mai sonore fiind schimbarea (mai mult demiterea) șefului Poliției Câmpulung, Grigore Troscenco, după scandalul de la Mihăești. S-au făcut de asemenea schimbări și la Serviciul de Asistenţă Socială Câmpulung sau în câteva licee din Muscel. Ioana Ştefan

Distribuie!

Articol scris de Jurnalul de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii