Web Analytics
scris duminică, 28.07.2024

Antrenor român, aur cu sportiva pe care o pregătește la Jocurile Olimpice

Performanţă uriaşă pentru un antrenor român! Sportiva pe care o pregăteşte a cucerit aurul la Jocurile Olimpice 2024.

Antrenor român, aur cu sportiva pe care o pregătește la Jocurile Olimpice

Performanţă uriaşă pentru un antrenor român! Octavian Zidaru (70 de ani) a reuşit să îşi conducă eleva, pe spadasina Vivian Kong, din Hong Kong, către o medalie de aur la Jocurile Olimpice 2024 de la Paris.

Finala dramatică dintre Vivian Kong şi franţuzoaica Auriane Mallo-Breton a fost urmărită din tribune şi de preşedintele Franţei, Emmanuel Macron. Vivian Kong a revenit de la 7-1 pentru adversară în finală şi a cucerit medalia de aur în proba de spadă de la Jocurile Olimpice 2024. Tuşa decisivă a fost adjudecată de Vivian Kong, la scorul de 12-12. Vivian Kong a izbucnit în lacrimi după ce a reuşit să cucerească aurul olimpic la Paris.

Citește și: Val de ironii pe seama echipamentului purtat de sportivii români la Jocurile Olimpice

Octavian Zidaru este un fost spadasin român, care a concurat pentru România la Jocurile Olimpice de la Moscova, în 1980. El a pregătit după retragere naţionala feminină de spadă a României, din care făcea parte şi Ana Maria Brânză. Octavian Zidaru pregăteşte din 2016 naţionala feminină de spadă a statului Hong Kong. Vivian Kong este cea mai importantă spadasină pe care Octavian Zidaru o pregăteşte.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...