Web Analytics

Antonin Dvořák şi Dmitri Șostakovici la Filarmonica Piteşti

de | 3.04.2017 08:02 | Actualitate

concert filarmonicaVineri, 7 aprilie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncţional, Filarmonica Piteşti organizează un concer cameral, susţinut de Trio MusArt. Soliştii, Simina Croitoru (vioară), Mircea Marian (violoncel) şi Raluca Ouatu (pian), vor interpreta: Antonin Dvořák – Trio cu pian în mi minor, nr. 4, op. 90, Dumky şi Dmitri Șostakovici – Trio cu pian în mi minor, nr. 2, op. 67.

Simina Croitoru face parte dintr-o familie de muzicieni, fiind fiica Ioanei şi a lui Gabriel Croitoru. Încă de la vârsta de şapte ani a cucerit primele premii la concursurile internaţionale de vioară. Masterandă la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti, tânăra violonistă este laureată a concursurilor şi olimpiadelor de gen. A susţinut recitaluri la Ateneul Român, Sala Dalles, Academia de Muzică, Sala Radio şi la filarmonicile din Braşov, Oradea, Ploieşti, Cluj, Bacău, Piteşti. A concertat alături de Orchestra Simfonică Bucureşti şi Orchestra Simfonică Sonderhausen din Germania. A participat la turnee artistice, susţinând concerte televizate în: Italia, Austria, Germania, Elveţia, Republica Cehă, Ungaria, Turcia. Şi-a perfecţionat studiile la Academia de Muzică Franz Liszt din Weimar. A mai fost prezentă alături de Filarmonica Piteşti în stagiunile trecute, în 2012 cântând împreună cu tatăl său, violonistul Gabriel Croitoru.

Raluca Ouatu a început studiul pianului la Liceul de Muzică din oraşul natal Piatra Neamţ şi l-a continuat la Liceul de Muzică „George Enescu” din Bucureşti. A absolvit, la clasa profesoarei Dana Borşan, studiile universitare, în prezent fiind doctor în muzică şi lector universitar la UNMB. A beneficiat de burse în: Germania, Polonia, Lituania, Italia. Este laureată a mai multor concursuri naţionale şi internaţionale, urmând cursuri de măiestrie cu pianişti de renume naţional şi internaţional. A susţinut recitaluri şi a colaborat cu orchestre cunoscute din ţară şi din străinătate. A mai colaborat cu Filarmonica Piteşti în stagiunile trecute.

Absolvent al U.N.M. Bucureşti, la clasa profesorului Marin Cazacu, Mircea Marian are un palmares bogat, dobândit în concerte camerale, simfonice sau festivaluri. A interpretat în muzee, biblioteci naţionale, ambasade, precum şi în sala mică a Ateneului Român. Are imprimate, la Radiodifuziunea Română, două concerte aparţinând lui Vivaldi, respectiv Händel.

M.I.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii