Web Analytics

ANM: Temperaturi de primăvară, de Bobotează. Ce au anunțat meteorologii

de | 5.01.2021 09:53 | Actualitate

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pe două săptămâni. Specialiştii anunță maxime între 3 și 13 grade Celsius, valori cu 10 grade mai mari față de normalul perioadei.

CITEȘTE ȘI…Simona Halep va participa la turneul de la Abu Dhabi

De Bobotează, meteorologii spun că vom avea parte de temperaturi de primăvară. Vreme de iarnă, cu ninsori și viscol, va fi doar la munte. ANM anunță strat consistent de zăpadă în Carpații Meridionali și de Curbură.

„Va fi o ușoară răcire spre weekend și săptămâna viitoare. Lapoviță și ninsori la munte, Moldova și Transilvania și posibile temperaturi geroase în zonele înalte și în depresiuni”, a explicat Oscar Stanciu, redactor Meteo-Observator.

## Prognoza meteo 4 – 17 ianuarie 2021

Regiune: MUNTENIA

### Vreme deosebit de caldă pentru această perioadă

Vremea va fi deosebit de caldă pentru prima decadă a lunii ianuarie în prima săptămână de prognoză. Astfel, media temperaturilor maxime va fi de 8…12 grade până în 07 ianuarie, perioadă în care media valorilor termice nocturne va avea variații în funcție de gradul de acoperire al cerului cu nori, și va fi în general de 3…6 grade.

În intervalul 08 – 12 ianuarie valorile termice vor fi în scădere treptată, însă se vor menține peste cele specifice perioadei, iar spre sfârșitul intervalului de prognoză acestea se vor apropia de cele normale. Astfel, mediile maximelor vor pleca de la valori de 6 grade și vor ajunge la 2 grade, iar ale celor minime se vor încadra între -6 și 0 grade. Se vor semnala ploi în toată regiunea în 4 și 5 ianuarie. Ulterior, probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în intervalul 09 – 12 ianuarie.

sursa: www.observatornews.ro

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii