Web Analytics

ANI: Noii parlamentari trebuie să își depună declarațiile de avere în termen de 30 de zile

de | 11.12.2020 09:08 | Actualitate, Politica si Administratie

În contextul alegerilor parlamentare care au avut loc în data de 6 decembrie, Agenţia Naţională de Integritate aduce la cunoştinţa persoanelor care au fost alese să ocupe o funcţie eligibilă, o serie de informaţii utile privind respectarea cadrului legal de integritate.

Astfel, în vederea respectării regimului juridic al incompatibilităţilor şi al conflictelor de interese, persoanele interesate au posibilitatea de a consulta Ghidul privind incompatibilităţile şi conflictele de interese ), precum şi secţiunea de întrebări frecvente (https://bit.ly/2VVpDTJ), disponibile pe pagina de Internet a Agenţiei, a informat miercuri un comunicat de presă.

În conformitate cu dispoziţiile Legii nr. 176/2010, membrii Senatului şi ai Camerei Deputaţilor au obligaţia de a depune declaraţiile de avere şi de interese, în termen de 30 de zile de la data validării mandatului, la persoana desemnată de secretarul general al Camerei din care aceştia fac parte.

CITEȘTE ȘI….Pamflet-șoc! Prefectul de Argeş pregăteşte noi măsuri anti-Covid pentru întreaga ţară / Un draft cu propunerile lui Soare va ajunge, dezinfectat, pe biroul premierului

Pentru completarea conformă a declaraţiilor de avere şi de interese, persoanele interesate au posibilitatea de a consulta Ghidul de completare a declaraţiilor de avere şi de interese ).

Totodată, pentru facilitarea procesului de completare a declaraţiilor, Agenţia Naţională de Integritate recomandă utilizarea formularelor electronice ale declaraţiilor de avere şi de interese, disponibile pe pagina de Internet a Agenţiei, la secţiunea „Formulare” (https://bit.ly/2KeSv6W). Ghidul de utilizare a formularelor electronice poate fi descărcat la adresa: https://bit.ly/2XarsO3.

Persoanele interesate se pot adresa Agenţiei, în vederea clarificării aspectelor referitoare la modalitatea de completare şi depunere a declaraţiilor de avere şi de interese, la numărul de telefon 0372.06.98.69 sau la adresa de e-mail CompletareDAI@integritate.eu.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii