Web Analytics

ANI a găsit-o în conflict de interese pe fosta şefă de la Mediu, pornind de la dezvăluirile Jurnalului

de | 12.05.2016 14:47 | Dezvăluiri

#  În 2007, Mariana Ionescu a aprobat, pentru părinţi, două acorduri de defrişare de suprafeţe forestiere din Trivale # În perioada 30 septembrie 2014 – 12 ianuarie 2015, fosta directoare a APM Argeş a emis autorizaţii de mediu unor societăţi aflate în relaţii contractuale cu firma la care administrator era soţul său

Mariana Ionescu, fosta directoare a Agenţiei pentru Protecţia Mediului Argeş, a fost găsită de ANI în conflict de interese. La începutul acestei săptămâni, Agenţia Naţională de Integritate a constatat încălcarea regimului juridic al conflictului de interese de către Mariana Ionescu, întrucât, în perioada exercitării funcţiei de director executiv al APM Argeş, aceasta a semnat mai multe documente în beneficiul soţului şi al părinţilor săi. Este vorba de aceleaşi documente despre care Jurnalul de Argeş a scris în repetate rânduri, respectiv acordurile de defrişare în Pădurea Trivale emise de APM Argeş pe 22 august 2007 părinţilor directoarei Ionescu – Gherghina şi Marin Ene – şi autorizaţiile de mediu emise unor societăţi comerciale pe baza unor rapoarte de încercare întocmite de firma al cărei administrator este soţul fostei şefe de la Mediu, SC Laborator Analize Generale de Mediu Muntenia SRL.

A dat părinţilor aprobări pentru a defrişa în Pădurea Trivale

Pe 9 mai a.c., Agenţia Naţională de Integritate a transmis printr-un comunicat că a constatat încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie administrativă de către fostul director executiv al APM Argeş, Mariana Ionescu, întrucât, în perioada exercitării funcţiei publice de conducere, aceasta a semnat mai multe documente în beneficiul rudelor sale. După cum specifică şi ANI, pe 22 august 2007, Mariana Ionescu le-a avizat părinţilor două Fişe tehnice „pentru obţinerea Acordului de mediu în vederea emiterii Acordului Unic”. Este vorba de celebrele acorduri de mediu semnate de fosta şefă de la Mediu, în perioada 2006-2008, pentru scoaterea unor suprafeţe din circuitul silvic al pădurii Trivale. Graţie acestor acorduri, peste 100 de proprietari au primit aprobarea de a despăduri mari suprafeţe de teren în pădurea Trivale pe care, ulterior, au fost construite apartamente sau vile. Pe 22 august 2007, într-o singură zi, APM Argeş a emis un număr record de 21 de acorduri de mediu, de care au beneficiat, în primul rând, chiar rudele de gradul unu ale directoarei APM Argeş şi angajaţii instituţiei, în frunte cu Gherghina şi Marin Ene – părinţii Marianei Ionescu, Cătălin Ene – fratele acesteia şi unul din patronii firmei de imobiliare Macro, Adriana Breileanu şi Emilia Gabriela Dudău – angajate ale Agenţiei de Mediu.

A semnat autorizaţii de mediu unor societăţi aflate în relaţii contractuale cu firma la care administrator era soţul său

Tot ANI a mai stabilit că, în perioada 30 septembrie 2014 – 12 ianuarie 2015, Mariana Ionescu a semnat un număr de 9 autorizaţii de mediu şi 8 autorizări transporturi de deşeuri periculoase pentru 10 societăţi comerciale solicitante, aflate în relaţii contractuale cu firma la care administrator era soţul ei. Practic, documentaţia depusă de societăţile în cauză conţinea şi Rapoarte de încercare întocmite de SC Laborator Analize Generale de Mediu Muntenia SRL, firmă administrată de soţul fostei directoare a APM Argeş. Ba mai mult, societatea respectivă, cu sediul în Căteasca, o avea ca acţionar unic, cu 100% din acţiuni, chiar pe Mariana Ionescu.
Iustina Harco-Burcea

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii