Web Analytics
scris luni, 31.10.2022

Angel Tîlvăr este noul ministru al Apărării

Angel Tîlvăr este propunerea PSD pentru funcția de ministru al Apărării. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat,în această seară, decretul prin care Angel Tîlvăr a fost numit în funcţia de ministru al Apărării Naţionale. Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, ceremonia de depunere a jurământului de învestitură de către noul ministru al Apărării va avea loc, luni, la ora 20,30, la Palatul Cotroceni.

Angel Tîlvăr este noul ministru al Apărării

Senatorul Angel Tîlvăr a fost votat de social-democrați, luni, pentru a ocupa funcția de ministru al Apărării. Propunerea a fost  transmisă premierului, iar ulterior președintele României va face nominalizarea. Social-democratul este în Parlamentul României de 18 ani. Are trei mandate de deputat, iar în prezent este la al doilea mandat de senator. Angel Tîlvăr este vicepreședinte PSD Vrancea și înainte de a fi parlamentar a fost profesor de limba engleză. Tîlvăr este absolvent al Colegiului Național de Apărare și al Academiei Naționale de Informații „Mihai Viteazu”. De asemenea, este doctor în științe umaniste. Angel Tîlvăr are 60 de ani.

Citește și: Nou purtător de cuvânt la Jandarmeria Argeș

”În momentul în care purtăm aceste discuții, la estul României există o situație de securitate, cauzată de către invazia unui stat suveran de către Rusia lui Putin, invazie neprovocată și nejustificată. Aceasta este principala preocupare pe care o avem la acest moment. Vorbim foarte mult de faptul că vom aloca 2,5% din PIB pentru Apărare, însemnând dotare, înzestrare s.a.m.d. Vreau să nu uităm că sunt foarte importanți pentru noi oamenii din structura de apărare, prin urmare, vom propune normele care să ușureze condițiile de viață și de muncă pentru cei cărora le datorăm atât de mult”, a anunțat Angel Tîlvăr în conferința de presă ce a urmat votului din PSD.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...