Web Analytics

Angajații din mediul privat vor primi vouchere de vacanță

de | 27.03.2023 16:50 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Angajații din mediul privat urmează să primească și ei, precum bugetarii, vouchere de vacanță. Corina Martin, secretarul general al FPIOR, a prezentat în Senat care sunt beneficiile asupra turismului, în urma ultimelor decizii.

Citește și: Bărbat atacat de urs într-o pădure din Nucșoara

Secretarul General al Federaţiei Patronatelor din Industria Ospitalităţii din Romania (FPIOR), Corina Martin, a prezentat în Senat toate beneficiile și impactul generat de acordarea voucherelor de vacanță și în cazul angajaților din sectorul privat. Este important de precizat că angajatorii nu vor fi cei care vor susține consturile. Martin a explicat că inegalitățile dintre bugetari și angajații din privat ar trebuie să fie eliminate și ca cei din urmă să primească și ei tichete de vacanță. Este vorba de aproximativ 4,2 milioane de oameni care lucrează în sectorul privat.

Astfel, angajații din mediul privat ar putea să primească câte 1.450 de lei drept vouchere de vacanță, bani datorați ca impozit pe venit. Propunerea legislativă a fost înregistrat recent în Senet. Angajatorii ar urma să fie doar intermediari, dar vor avea obligația să întocmească o listă cu angajații care să primească aceste tichete. Totuși, inițiatorilor proiectului le-a scăpat din vedere un detaliu important.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole