Web Analytics
scris joi, 06.07.2023

Angajaţii Caselor de asigurări de sănătate protestează luni

Angajaţii Caselor de asigurări de sănătate anunţă că vor întrerupe lucrul timp de două ore în 10 iulie, pentru a protesta faţă de salariile foarte mici în raport cu responsabilitatea şi complexitatea activităţii prestate, pierderea alarmantă a personalului calificat şi reducerea drastică a numărului total de angajaţi, anunță News.ro.

Angajaţii Caselor de asigurări de sănătate protestează luni

Citește și: Un copil român de numai 6 ani a murit înecat, în Italia. Băiețelul se afla într-o tabără de vară


”Federaţia Sindicatelor Caselor de Asigurări de Sănătate, informează că, în data de 10 iulie 2023, în intervalul orar 10:00-12:00, toţi angajaţii din cadrul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) şi ai Caselor de Asigurări de Sănătate (CAS) judeţene, a municipiului Bucureşti şi Casa Asigurărilor de Sănătate a Apărării, Ordinii Publice, Singuranţei Naţionale şi a Autorităţii Judecătoreşti vor protesta prin întreruperea lucrului timp de 2 ore. Principalul motiv al protestului este reprezentat de salariile foarte mici în raport cu responsabilitatea şi complexitatea activităţii prestate, pierderea alarmantă a personalului calificat şi reducerea drastică a numărului total de angajaţi, la nivel naţional, în ultimii ani, cu peste 1.000 de persoane dintr-un total de 4.000 de persoane”, anunţă sindicaliştii.
Aceştia reclamă că situaţia a ajuns într-un punct în care concursurile de angajare nu mai atrag candidaţi întrucât salarizarea a devenit extrem de nemotivantă, în raport cu volumul uriaş de muncă.

Distribuie!

1 Comentariu

  1. „Responsabilitatea si complexitatea activitatii prestate”?!?
    Nu va e rusine?! Nu faceti nimic si v-ati angajat numai pe pile! Si nu sunteti deloc putini, ci o armata de trantori favorizati. Mergeti in privat sa vedeti cum si pe cat se munceste!

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *