Web Analytics
scris miercuri, 27.03.2024

Angajat DGASPC prins în flagrant de luare de mită

Angajat DGASPC prins în flagrant de luare de mită

Ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Ialomița, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomița, au organizat ieri, 26 martie 2024, o acțiune de prindere în flagrant a unui funcționar public în timp ce primea o sumă de bani cu titlu de mită.


Este vorba despre un angajat al DGASPC Ialomița care a primit suma de 600 de lei de la o persoană, în schimbul neîndeplinirii atribuțiilor de serviciu.

Citește și Guvernul prelungeşte plafonarea polițelor RCA pentru încă 6 luni


În fapt, martorul denunțător avea în îngrijire un minor aflat în plasament ce a părăsit anterior domiciliul acestuia, iar pentru a primi în continuare indemnizația de îngrijitor, angajatul DGASPC i-a cerut, lunar, suma de 600 de lei. Din cercetări a rezultat că era a patra lună în care persoana denunțătoare i-ar fi dat suma respectivă din indemnizația de îngrijire a minorului.
Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită.
În cauză, față de angajatul DGASPC Ialomița s-a pus în mișcare acțiunea penală, iar procurorul a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând ca astăzi să fie prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

„Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, se precizează în comunicatul DGA.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *