Web Analytics

Andrei Prepeliţă, căpitan FC Argeş: „Mi-aş dori să aducem FC Argeş în Liga I”

de | 19.06.2020 10:31 | Sport

# Cum vezi acest sistem, acest play-off cu primele șase echipe din Liga a II-a luptând pentru promovare?
– Este un sistem care cred că a mulțumit majoritatea echipelor, mai puțin pe UTA Arad, care avea un avans mai mare de puncte. Sunt echipe de tradiție și cred că va fi un play-off foarte disputat și spectaculos!
# Care sunt șansele de promovare ale FC Argeș în acest nou sistem, având în vedere că echipa alb-violetă va juca două meciuri acasă și trei meciuri în deplasare?
– Eu cred că avem o șansă foarte bună să promovăm, am încredere în colegi și în staff-ul tehnic că putem realiza această promovare.
# Nu ar fi FC Argeș un pic în dezavantaj având în vedere că joacă două meciuri acasă?
– Ținând cont că se joacă fără spectatori, nu cred că are așa mare importanță că jucăm trei meciuri în deplasare și două acasă.
# În acest context, cum vezi lupta cu CS Mioveni pentru promovare în Liga I, având în vedere rivalitatea care există între cele două echipe?
– Mioveniul are o echipă bună, din ce i-am văzut la televizor, pentru că nu am apucat să joc contra lor. Cât despre rivalitate, nu sunt la curent cu ea, pentru că în trecut, când eu am evoluat la FC Argeș, nu exista nicio rivalitate cu CS Mioveni!

„N-a fost ușor să ne antrenăm câte patru jucători și să luăm masa în camera de hotel”

# Cum au fost primele antrenamente la FC Argeș sub incidența acelui protocol emis de Ministerul Sănătății și cum sunt antrenamentele colective de acum?
– Au fost cinsprezece zile în care am stat în cantonament și a trebuit să respectăm toate regulile impuse de autorități. Nu a fost deloc ușor să ne antrenăm câte patru jucători și să luăm masa în camera de hotel, dar am trecut cu bine de aceste zile și acum ne antrenăm în condiții normale.
# Cum comentezi antrenamentele de la Rapid, în care nu s-a respectat acel protocol emis de Ministerul Sănătății?
– Nu vreau să comentez eu, ca jucător, ce fac alte echipe, cei din conducerea noastră au discutat despre această încălcare a protocolului și mai departe nu știu ce s-a întâmplat.
# Federația Română de Fotbal nu poate sancționa Rapidul pe linie sportivă pentru încălcarea protocolului în privința antrenamentelor. Cum comentezi acest aspect?
– Lucrurile astea sunt discutate la nivelul conducerilor cluburilor și Federația Română de Fotbal, iar eu, ca jucător, nu vreau să mă implic.
# Cum comentezi faptul că în contextul actual fotbaliștii vor fi suspendați direct dacă scuipă sau strănută pe terenul de fotbal?
– Da. Sunt niște reguli ciudate pentru orice jucător de fotbal. Este greu ca pe parcursul unui meci, unde încărcătura fizică este foarte mare, și coroborat cu căldura care este în luna iulie, să poți să respecți aceste reguli. Poate nu o să avem voie nici să transpirăm…

„Am contract încă un an, însă, dacă nu promovăm, nu știu dacă o să mai continui”

# Cum va afecta lipsa spectatorilor acest play-off și care echipă ar fi cea mai dezavantajată de acest lucru?
– Fotbalul fără spectactori nu este plăcut. Personal, am susținut meciuri oficiale fără spectatori pe la echipele unde am evoluat și senzația nu este una plăcută, aduce cu meciurile amicale, dar asta este situația și trebuie să avem o concentrare mult mai mare. Cred că sunt dezavantajate toate echipele, pentru că în acest play-off, cu câteva excepții, sunt echipe cu suporteri numeroși.
# Ce planuri ai, la 34 de ani?
– În primul rând îmi doresc să fiu sănătos și în al doilea rând mi-aș dori să facem o figură frumoasă în acest play-off și să aducem pe FC Argeș în Liga I. De fapt, acesta a și fost obiectivul meu când am semnat cu FC Argeș.
# Până la ce dată ai contract cu FC Argeș?
– Am contract încă un an, însă, dacă nu promovăm, nu știu dacă o să mai continui, depinde de mai mulți factori și de ce vom face în aceste cinci meciuri! Acum mă gândesc să mă pregătesc foarte bine și să dau totul pentru clubul care m-a format.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole