Web Analytics

Andrei Gerea, primul candidat la Primăria Pitești care a semnat angajamentul solicitat de Consiliul Național al Elevilor

de | 20.05.2016 09:23 | Actualitate

Andrei Gerea este primul candidat la Primăria Pitești care a semnat angajamentul solicitat de Consiliul Național al Elevilor, prin care a dat asigurări că, după ce va fi ales primar, va considera Educația o prioritate a mandatului său și va acționa ca atare.
Educația și cercetarea reprezintă unul din pilonii programului de guvernare locală cu care Andrei Gerea și echipa ALDE pentru Consiliul Local se prezintă în fața piteștenilor, alături de crearea de locuri de muncă, sănătatea și sport și recreere.
De altfel, acest program de guvernare locală este o continuare a atenției pe care Andrei Gerea a acordat-o de-a lungul timpului educației. În mandatul de la Ministerul Energiei, IMM-urilor și Mediului de Afaceri a derulat programul de internship pentru studenți în cadrul ministerului, iar în luna octombrie a derulat programul Ministru pentru o zi, la inițiativa Consiliului Elevilor.
“Astăzi am semnat scrisoarea de angajament pe care Consiliul Elevilor o solicită, într-un proiect național, tuturor candidaților la primării. Este un document în care, în esență, ni se cere ca, dacă vom fi aleși în această funcție importantă, să sprijinim Educația. Eu am afirmat încă de la început că în programul meu de guvernare locală, Educația este o prioritate. Am răspuns pozitiv demersului Consiliului Elevilor imediat ce am aflat de el, fără să îl consider câtuși de puțin un gest electoral. Întotdeauna am fost deschis solicitărilor tinerilor. La ministerul Energiei am avut studenți în programul de internship iar în luna octombrie am fost gazda domnișoarei Martina Orlea, o elevă în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Gheorghe M. Murgoci” din Brăila, care a fost ”ministrul Energiei pentru o zi”. Am rămas cu amintiri frumoase. Sper că și domnișoara, căreia îi urez mult succes în acest an important pentru consolidarea carierei sale”, a afirmat Andrei Gerea.
Scrisoare de angajament
Subsemnatul Andrei Gerea, candidat din partea ALDE la funcția de primar al municipiului Pitești în cadrul alegerilor locale-2016 , luând în considerare rolul major pe care comunitatea și autoritățile publice locale îl au în dezvoltarea sistemului de învățământ și în sprijinirea elevilor, profesorilor și părinților, și având în vedere responsabilitățile autorităților publice locale, conform Legii educației naționale, îmi asum faptul că în situația în care voi fi ales în funcție voi urmări obiectivele următoare:
Voi considera educația o prioritate a mandatului;Mă voi implica în modernizarea și dotarea școlilor din raza localității și voi asigura o finanțare complementară în concordanță cu nevoile școlilor, suplimentând după caz finanțarea de bază;Voi sprijini elevii și profesorii cu performanțe prin burse școlare și premii, voi aloca burse sociale care să permită elevilor proveniți din medii dezavantajate să urmeze școala și voi sprijini finanțarea prioritară a școlilor din medii dezavantajate;Mă voi asigura că se respectă dreptul elevilor și studenților de a avea reducere de cel puțin 50% la transportul local în comun;Voi demara proiecte și acțiuni menite să scadă abandonul școlar de pe raza localității;Voi moderniza internatele și cantinele școlare din raza localității, în așa fel încât acestea să ofere hrană sănătoasă elevilor și profesorilor;Voi asigura funcționalitatea Consiliilor Consultative pentru Tineret la nivel local;Voi stabili reprezentanți implicați și competenți care să participe la ședințele Consiliilor de Administrație din școli;Voi asigura tuturor elevilor accesul gratuit la baza materială sportivă a școlilor (terenuri/ săli de sport), inclusiv după cursuri;Voi sprijini proiecte ale școlilor, elevilor, profesorilor, părinților și ale organizațiilor neguvernamentale cu activitate în domeniul educației;Voi finanța proiecte de practică școlară și proiecte care au legătură cu relația școală-mediul de afaceri și integrarea tinerilor pe piața muncii.
M.S.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii