Web Analytics

Andrei Gerea: „Cer scutirea de la plata contribuţiei până la finalul anului pentru IMM-uri”

de | 30.04.2020 13:08 | Politica si Administratie

Deputatul Andrei Gerea a solicitat scutirea de la plata contribuției până la finalul anului pentru IMM-uri și, doar pentru perioada stării de urgență, ștergerea penalităților la plata contribuțiilor pentru toate firmele. În plus, deputatul a cerut guvernului modificarea normelor și criteriilor prin care se poate accesa plafonul de garantare pentru creditele destinate IMM-urilor.
„Având în vedere că specialiștii și instituțiile abilitate se așteaptă – inclusiv Guvernul a făcut această estimare – la un nou val al pandemiei în cursul acestui an, propun scutirea de la plata contribuțiilor pentru toate firmele care au până în 10 angajați. Cred că pentru aceste firme va fi cel mai dificil să reziste pe piață, iar pentru firmele mai mari există deja mai multe alternative. În plus, pentru perioada în care este decretată stare de urgență (inclusiv în al doilea val) penalitățile la plata contribuțiilor trebuie să fie șterse automat pentru toate firmele.
De asemenea, mai propun, pentru a veni în sprijinul companiilor românești de IT, achiziții directe pentru servicii de digitalizare a instituțiilor publice, având în vedere necesitățile scoase în evidență de această perioadă – atât lipsurile, cât și oportunitățile. În plus, propun ca autoritățile locale să pună la dispoziția cetățenilor aplicații online prin care aceștia să poată face sesizări sau să poată depune documentații necesare obținerii de diferite avize”, a subliniat Andrei Gerea.
M.S.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii