Web Analytics

Andrei Gerea: „Am votat un pachet de legi care sprijină românii şi companiile româneşti să treacă mai uşor de această criză generată de noul coronavirus”

de | 9.04.2020 13:08 | Politica si Administratie

Deputatul Andrei Gerea a anunțat că a votat pachetul de legi adoptat în regim de urgență în Parlament. Pachetul inițiat de mai multe partide prevede o serie de facilități care reglementează cadrul legislativ pentru alte facilități acordate de Guvern în contextul stării de urgență induse de efectele pandemiei de coronavirus.
„Este vorba despre o serie de prevederi care vin să completeze măsurile adoptate de Guvern pentru perioada stării de urgență. Multe dintre prevederi le-am propus și eu de la izbucnirea acestei crize și nu pot decât să îi apreciez pe acei parlamentari care au reacționat lucid și au susținut aceste pachete de legi. Una din legi prevede suspendarea ratelor bancare fără dobânzi și penalități, până la 31.12.2020, fără costuri suplimentare. De asemenea, orice proceduri de executare silită, inclusiv urmărirea silită a bunurilor mobile, urmărirea silită imobiliară sau popririle de orice fel, începute până la data intrării în vigoare a prezentei legi, intră sub incidența moratoriului și se suspendă până la sfârșitul anului. De această lege pot beneficia persoanele fizice, firmele, PFA, întreprinderilor individuale, întreprinderile familiale, asociațiile, fundațiile și profesiile liberale. O altă lege prevede amânarea plăților la utilități pentru persoanele fizice și juridice, fără penalități de întârziere sau dobânzi. Foarte important este că angajatorii nu pot desfiinţa locurile de muncă ocupate de persoanele trimise în șomaj tehnic”, a precizat Andrei Gerea.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii