Web Analytics

ANCPI a majorat sumele decontate pentru lucrările de cadastru general

de | 9.04.2021 10:43 | Actualitate, Politica si Administratie

Tarife pentru cadastrarea națională! Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) mărește sumele decontate pentru lucrările de cadastru general, în funcție de gradul de acoperire a terenurilor cu construcții.

Conform instituției, până în prezent, prin procesul de înregistrare sistematică, au fost înregistrate, gratuit pentru cetățeni, peste 3.800.000 de imobile.

 

 

CITEȘTE ȘI: Temă non-pandemică pentru Prefectură / Să traseze hotarul dintre Stoeneşti şi Cetăţeni

 

 

Agenția de cadastru informează printr-un comunicat remis joi, 8 aprilie, că ia noi măsuri pentru accelerarea procesului de înregistrare sistematică a proprietăților imobiliare din România. Astfel, ANCPI a majorat sumele decontate pentru lucrările de cadastru general, în funcție de gradul de acoperire a terenurilor cu construcții.

”ANCPI, instituție aflată în subordinea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA), continuă simplificarea și îmbunătățirea legislației în domeniul cadastrului, pentru motivarea și cointeresarea persoanelor fizice și juridice autorizate să execute lucrări de specialitate. Normele de timp pentru operaţiile necesare realizării lucrărilor de specialitate în cadrul Centrului Naţional de Cartografie, aprobate prin Ordinul directorului general al Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară nr. 1016/2016 au intrat în vigoare din 6 aprilie 2021”, precizează instituția.

 

foto: www.ancpi.ro

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii