Anchetă internă la Comisia de achiziţii din Ministerul Sănătăţii

de | 3.09.2020 10:14 | Actualitate

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat că va fi reevaluat contractul încheat cu firma care trebuie să livreze măştile pentru persoane defavorizate, întrucât ”s-ar fi încălcat nişte termeni”.

În plus, Nelu Tătaru anunţă anchetă internă la Comisia de achiziţii din Ministerul Sănătăţii, verificare care va începe în cursul zilei de astăzi. Până acum, firma a livrat 39 de milioane de măşti din totalul de 102 milioane.

”Acest contract trebuie reevaluat, fiindcă din discuţiile aflate în comisie s-ar fi  încălcat nişte termeni. Eu deja mâine (joi – n.r.) am organizat o comisie de anchetă în interiorul Ministerului pentru a evalua acest contract şi Comisia de achiziţii şi în acelaşi timp – avem şi evaluarea pe care o facem pe contractul în sine cu firma câştigătoare”, a  declarat Nelu Tătaru.

Acesta a precizat că, din informaţiile pe care le-a primit de la comisia de achiziţie, firma a fost notificată pe 18 august pentru că nu respectă contractul, prin nedepunerea unei garanţii conform contractului, iar după notificare există o perioadă de graţie de 15 zile.

”Din informaţiile mele, ar fi trebuit ca în două zile să se termine această perioadă”, a mai spus Tătaru.

Acesta a precizat că, în situaţia în care acest contract va fi reziliat, există alte 10 firme care au încheiat contracte cadru cu autorităţile locale şi se va trece la livrarea de către firma a doua, sau a treia.

În ceea ce priveşte termenul la care aceste firme ar putea lira marfa,  Tătaru a precizat că „depinde ce cantitate de măşti care este restantă”.

Distribuie!

Articol scris de Antoniu Neguț

Editor și autor de content media, cu 9 ani de experiență în presa scrisă și online, autor a peste 10.000 de titluri publicate, specialist marketing, PR și social media. Absolvent licențiat al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii