Web Analytics

Anchetă administrativă împotriva asistentei de la UPU care s-a răstit la o bătrână

de | 14.08.2017 09:47 | Actualitate

foto conferinta spital judeteanDupă incidentul petrecut vineri după-amiază, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Argeș, când o bătrână de 78 de ani și-a pierdut cunoştinţa în timp ce aștepta pe hol să fie preluată de un medic, conducerea spitalului a anunțat că va demara o anchetă administrativă față de asistenta surprinsă în timp ce țipa la rudele pacientei.

Bătrânei i s-a făcut rău după ce a așteptat timp de două ore, într-o căldură insuportabilă, să îi vină rândul să fie consultată de un doctor. Disperate, rudele bătrânei au cerut ajutor unei asistente, care însă a început să țipe și să gesticuleze nervos, cerându-le să respecte triajul. „Mergeţi la urgenţe majore şi vedeţi dacă mai e vreun loc. Nu e vina mea, că o ţin eu aici! Aţi înnebunit? Păi, ce să-i fac? Să o iau în braţe? Eu mă uit. Îi daţi apă. Nu avem unde să o băgăm. Nu se face, doamnă, injecţie pe scaun! Trebuie văzută de un doctor!”, a spus asistenta, după care i-a întors spatele bătrânei care se simțea din ce în ce mai rău și a fost purtată pe brațe până la ușa Urgențelor.

Legat de comportamentul asistentei care a început să țipe la însoțitorii bătrânei, directorul medical al Spitalului Județean Argeș, dr. Adrian Stoiculescu, a declarat: „Atitudinea asistentei nu a fost corectă și nu o spun cu ușurință. Sunt foarte supărat pe chestia asta. Ca atunci când cineva are nevoie de tine și cu atât mai mult la spital, tu să te dai mare, să-l mustri, să fii doamna dirigintă care îl bați la palmă… Este de neconceput pentru mine acest lucru. Până atunci, în tura aia, au fost o sută și ceva de consultații pe trei medici. Toată munca tuturor celorlalți șapte asistenți, a doctorilor, a brancardierilor este ștearsă de atitudiunea unei astfel de asistente. (…) Se va declanșa o anchetă administrativă. Miercuri se va face o anchetă foarte strictă și se vor decide penalizările corecte pentru asemenea atitudine. Nu este de acceptat, măcar pentru munca și pasiunea celorlalți ca o asemenea atitudine să împieteze imaginea spitalului, nu sunt de acord cu asta. Sancțiunile se vor da în funcție de gravitatea faptei. Se va întruni o comisie de etică, nu va fi decizia unilaterală a unei singure persoane, pentru că poate fi acuzată de către împricinat că a avut ceva cu el. Probabil va fi cu schimbarea locului de muncă și sancțiuni pecuniare. Asistenta va fi mutată de la UPU într-o altă secție”.
Una peste alta, aparatul de aer condiționat care nu funcționa la momentul incidentului petrecut la Urgențe a fost reparat. „Toată săptămâna s-a muncit la repararea aparatului de aer condiționat. Îl repara și lăsa funcțional, seara intra în eroare, iar dimineața iar se ocupa de el. Așa s-a întâmplat fenomenul. Vineri până în eveniment au reușit să-i dea ceva de cap, ceea ce după mine cred că nici acum nu e rezolvată în totalitate această reparație și urmează să monteze încă un aparat de aer condiționat”, a declarat asistentul șef de la UPU – Spitalul Județean Argeș, Aurelian Cremenescu.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii