Web Analytics

ANAF a publicat “lista ruşinii” pentru al patrulea trimestru al anului 2023

de | 5.02.2024 09:23 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Agenția Natională de Administrare Fiscala (ANAF) a publicat „lista rușinii” cu datornicii care nu şi-au plătit obligațiile fiscale în T4 2023, conform legislației în vigoare.

Citește și: Cutremur, luni dimineață, la 31 km de Pitești


În “lista ruşinii” sunt incluse firmele care nu şi-au achitat obligaţiile fiscale către Fisc în T4 2023. ”Lista ruşinii” este reglementată de Ordinul nr. 509/2019 pentru modificarea şi completarea Procedurii de publicare a listelor debitorilor care înregistrează obligaţii fiscale restante, precum şi cuantumul acestor obligaţii, aprobată prin Ordinul preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 558/2016, scrie Ziarul Financiar.
Obligaţiile fiscale pentru T4 2023 sunt aferente perioadei octombrie – decembrie 2023. Obligaţiile fiscale restante ale contribuabililor persoane juridice care fac obiectul publicării sunt cele notificate, existente la sfârşitul trimestrului de raportare şi neachitate până la data publicării.

Citește și: Peste 2000 de cereri de demitere a lui Vasile Bănescu adresate Patriarhului Daniel


Nu fac obiectul publicării obligaţiile fiscale restante al căror cuantum total este sub următoarele plafoane: a) 500.000 lei, în cazul debitorilor care au calitatea de mare contribuabil; b) 250.000 lei, în cazul debitorilor care au calitatea de contribuabil mijlociu; c) 100.000 lei, în cazul celorlalte categorii de debitori, inclusiv în cazul persoanelor fizice care înregistrează obligaţii fiscale restante şi din desfăşurarea de activităţi economice în mod independent sau exercită profesii libere;
ANAF va efectua modificări “în termen de 15 zile de la achitarea integrală a obligaţiilor fiscale datorate, organul fiscal central operează, din oficiu, modificările pentru fiecare debitor care şi-a achitat aceste obligaţii, în sensul eliminării din liste”.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *