Web Analytics

ANAD organizează, la Pitești, un seminar despre noile modificări legislative anti-doping

de | 21.02.2022 08:29 | Actualitate, Sport

Agenția Națională Anti-Doping invită personalul din direcțiile de sport județene, reprezentanți ai asociațiilor, federațiilor și cluburilor sportive, sportivi, profesori de educație fizică și sport, medici sportivi și personal asistent al sportivului, persoane care activează în domeniul sportiv și ofițeri antidoping la un seminar gratuit în scopul informării și conștientizării schimbărilor aduse legilor din domeniul anti-doping.

Citește și: Novak Djokovic revine pe terenul de tenis, la turneul de la Dubai

Când? Vineri, 25.02.2022, ora 10:00 Unde? Pitești

Seminarul organizat de Agenția Națională Anti-Doping va fi axat pe informarea și conștientizarea schimbărilor aduse Legii nr.227/2006 (modificată prin Legea nr. 310/2021 privind prevenirea și combaterea dopajului în sport) și Legii nr.104/2008 (modificată prin Legea 219/2021) privind prevenirea şi combaterea producerii și traficului ilicit de substanțe dopante cu grad mare de risc.În urma discuțiilor, ANAD își propune să creeze o imagine mai clară asupra modificărilor ce se impun legislației naționale de referință în contextul deciziei statelor membre ale Consiliului Europei și Agenției Mondiale Anti-Doping de a avea o legislație unitară cu privire la prevenirea și combaterea dopajului în sport.

Subiecte abordate vor fi:

  • noul cadru legal adus de Legea 310/2021 privind prevenirea și combaterea dopajului în sport
  • atribuțiile și responsabilitățile sportivului
  • atribuțiile și responsabilitățile personalului suport
  • contravenții și pedepse
  • lista interzisă și scutirile de uz terapeutic
  • noile modificări aduse de Legea 104/2008 (modificată prin Legea 219/2021) privind prevenirea şi combaterea producerii și traficului ilicit de substanțe dopante cu grad mare de risc)
  • sălile de sport și politicile anti-doping

Citește și: 21 februarie – ZIUA MONDIALĂ A LIMBII MATERNE

Seminarul durează o zi (10:00-18:00), are un număr limitat de participanți și respectă toate măsurile sanitare în vigoare. Pentru înscrieri: poca@anad.gov.ro. Toți cei înscriși vor detaliile de locație înainte de eveniment. Evenimentul e parte dintre cele 42 de evenimente de informare și conștientizare organizate în fiecare județ din țară.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *