Web Analytics

Amplă acţiune de eliminare a arborilor uscaţi din Parcul Lunca Argeşului

de | 10.12.2020 13:02 | Actualitate

# Masa lemnoasă rezultată va fi folosită de Gradina Zoologică Pitești pentru realizarea confortului termic al animalelor pe perioada de iarnă
Începând cu data de 09.12.2020, Servicul Public de Exploatare a Patrimoniului Municipiului Pitești împreună cu Societatea Salpitflor Green SA o să desfașoare în Parcul Lunca Argeșului o amplă acțiune de eliminare a arborilor aflați în declin biologic sau care prezintă o stare fitosanitară precară și pot afecta siguranța persoanelor. În Parcul Lunca Argeșului sunt peste 1500 de arbori, majoritatea sunt aplecați, uscați și prezintă un mare pericol de prabușire și accidentare a vizitatorilor.
Citește și Este cert! Dosar la DNA pe Proiectul „Lunca Argeşului”
Directia Silvică Argeș a emis Autorizația de Exploatare nr. 168995/23.11.2020 în urma căreia au fost marcați un numar de 80 arbori în volum total de 139 mc.
Masa lemnoasă rezultată o să fie folosită de către Gradina Zoologică Pitești pentru realizarea confortului termic al animalelor pentru perioada de iarnă.
În primavara anului 2021, se va organiza o campanie de plantare de arbori, inclusiv în locațiile de unde au fost eliminați.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii