Web Analytics

Amenzile ANAF nu vor mai putea fi plătite la jumătate, în termen de 15 zile

de | 20.09.2023 18:04 | Actualitate, Home

Amenzile ANAF nu vor mai putea fi plătite la jumătate, potrivit noilor măsuri publicate de Guvern. Dacă până acum, amenzile contravenționale aplicate de ANAF puteau fi achitate la jumătate în termen de 15 zile, anumiți contribuabili nu mai au posibilitatea să facă acest lucru. Prin proiectul de lege publicat de Guvern, ce cuprinde măsurile fiscale, se elimină această facilitate.

Citește și: Avertisment de la BNR: Românii sunt sunaţi pentru presupuse împrumuturi on-line


Cornel Grama, consultant fiscal, care a analizat această prevedere spune că se va aplica în 15 zile de la publicarea în Monitorul oficial. Este vorba despre contravențiile din următoarele acte normative: Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală; Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal; Legea contabilității nr. 82/1991; Legea nr. 70/2015 pentru întărirea disciplinei financiare privind operaţiunile de încasări şi plăţi în numerar; OUG nr. 28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale; OUG nr. 41/2022 pentru instituirea Sistemului naţional privind monitorizarea transporturilor rutiere de bunuri cu risc fiscal ridicat RO e-Transport;

Citește și: Consiliul Judetean Arges face toate eforturile pentru reluarea transportului public județean de persoane


“Plata amenzilor contravenționale aplicate anterior intrării în vigoare a prezentei legi în temeiul actelor normative de mai sus se realizează potrivit prevederilor legale în vigoare la momentul întocmirii actului de constatare și sancționare”, spune Grama, citând documentul.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *