Web Analytics

Amenzi uriașe și cluburi închise pentru nerespectarea regulilor împotriva incendiilor

de | 13.11.2022 18:42 | Actualitate, Home

Pentru siguranța celor care aleg să își petreacă timpul liber în locații destinate divertismentului, prin dispoziția secretarului de stat, Sef al Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat, în acest weekend inspectorii de prevenire au desfășurat acțiuni de control inopinate la operatori economici din municipiul București și județele Iași și Cluj. Acțiunile au fost coordonate de la nivel central, de către IGSU.

Misiunile au vizat obiective cu aglomerări de persoane, iar scopul principal urmărit fiind aceala al respectării numărului maxim de utilizatori și accesibilitatea căilor de evacuare.

Pentru acoperirea în cele mai bune condiții a misiunilor, în activitate a fost implicat personalul de specialitate din alte 15 județe limitrofe, care, cu efort susținut, a controlat 40 de obiective.

Citește și https://jurnaluldearges.ro/explozie-la-istanbul-cel-putin-sase-oameni-au-murit-iar-alti-53-au-fost-raniti-224988/

În urma acțiunilor de control, pentru încălcarea gravă a cerinței de securitate la incendiu, prin depășirea numărului maxim de utilizatori, la 4 dintre obiectivele verificate, 3 din muncipiul Iasi si 1 din municipiul București, a fost aplicată amendă în valoare dd 100.000 lei (ca sancțiune principală) și sanctiunea complementară de oprire a funcționării pentru o perioadă de 60 de zile.

Tot pentru depășirea numărului maxim de utilizatori, la un alt obiectiv din judetul Cluj, care nu se încadrează în criteriile stabilite pentru oprirea funcționării, a fost aplicată amenda de 50.000 lei pentru nerespectarea condițiilor care au stat la baza emiterii autorizației de securitate la incendiu și constatarea pierderii valabilității acestui act de autoritate.

Într-un alt caz, la unul dintre operatorii economici verificați în municipiul București, la care, de asemenea, s-a constatat depășirea numărului maxim de utilizatori, dar fără atingerea pragului pentru încălcarea gravă a cerinței de securitate la incendiu ( până la 10% din numărul maxim stabilit, conform legii), a fost aplicată amenda în cuantum de 30.000 lei.

Pe lângă aspectele menționate mai sus, verificate cu preponderență de inspectorii de prevenire, colegii noștri au constatat și alte neconformități pe linia securității la incendiu, sancționate cu 22 de avertismente și 24 de amenzi, în cuantum de 539.500 lei.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *