Web Analytics

Amenzi pentru nereguli silvice la Coșești și Sălătrucu

de | 1.04.2022 15:25 | Actualitate

În ziua de 31 martie a.c., polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol din cadrul Serviciului Ordine Publică Argeș, au acționat împreună cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Ploiești – Biroul Județean Argeș, pentru prevenirea şi combaterea activităţilor ilegale în domeniul prelucrării, deținerii și comercializării de material lemnos, verificând activitatea unor societăți comerciale din localitățile Coșești și Sălătrucu.

În urma verificărilor efectuate la societatea comercială din localitatea Sălătrucu, s-a constatat că aceasta nu deținea materialul lemnos pe grupe de specii și sortimente diferențe între stocurile scriptice/înregistrate în aplicația SUMAL 2.0 și stocurile faptice inventariate.

Ca urmare a abaterii constatate, societatea a fost sancționată contravențional, cu amendă în valoare de 15.000 de lei, conform Legii 171/2010 privind contravențiile silvice, totodată fiind dispusă măsura complementară a confiscării valorice pentru cantitatea de 263,28 mc de material lemnos, în valoare de aproximativ 195.000 de lei.

Citește și Fostul viceprimar al Câmpulungului a pierdut procesul cu ANI

La societatea din localitatea Coșești, s-a constatat o diferență între stocul scriptic și cel faptic de aproximativ 4 mc lemn de fag și faptul că societatea deținea, fără documente legale, cantitatea de 5,23 mc de material lemnos de diferite esențe.

Ca urmare a celor constatate, au fost aplicate două sancțiuni contravenționale, în valoare de 5.000 de lei, fiecare, conform Legii 171/2010 privind contravențiile silvice.

Totodată, a fost luată măsura complementară de confiscare valorică a cantității de 4,19 m.c. lemn foc specia fag, în valoare de 930,69 lei și a confiscării fizice a cantității de 5,23 mc de material lemnos, ce a fost predată unui reprezentant din cadrul Ocolului Silvic Domnești.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *