Web Analytics

Amenzi la societăți pentru verificarea modului de organizare a pazei în Argeș

de | 24.09.2021 16:59 | Actualitate

În ultimele 24 de ore, polițiștii compartimentelor Sisteme de Securitate din cadrul Secțiilor de Poliție 3 și 4 Pitești au acţionat pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor contra patrimoniului agenților economici, prin verificarea modului de organizare a pazei la șase societăți comerciale, dintre care patru case de amanet, toate de pe raza municipiului Pitești.

 

Verificările au inclus și modul de îndeplinire a obligațiilor specifice de către furnizorii de servicii de securitate privată, iar la societățile asigurate cu pază umană permanentă, a fost verificat şi modul de efectuare a serviciului de către agenţii aflaţi în serviciu cu privire la respectarea consemnului general și particular.

 

În urma verificărilor, au fost aplicate două sancțiuni contravenționale, în valoare de 2.000 de lei, conform Legii 333/2003 și H.G. 301/2012, întrucât, cu ocazia verificărilor, s-a constatat faptul că două dintre societăți nu aveau întocmite analizele de risc.

 

Citește ș A murit generalul Ion Dobran – as al aviației românești din al Doilea Război Mondial

 

La toate obiectivele s-a procedat la instruirea operatorilor de valori monetare cu privire la manipularea, depozitarea și transportul acestora, precum și respectarea normelor de lucru interne.

 

Având în vedere contextul epidemiologic, reprezentanții societăților verificate de polițiști au fost instruiți şi cu privire la măsurile de prevenire a coronavirusului, prin adresarea de către aceștia de recomandări și luarea unor măsuri care să asigure respectarea de către cetățeni a păstrării unei distanțe de siguranță, pentru diminuarea riscului de transmitere a afecțiunii medicale.

 

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii