Web Analytics

Amenzi în valoare de 23000 de lei, 75 metri cubi de lemn confiscat și un dosar penal pentru infracțiuni silvice

de | 3.11.2020 17:23 | Actualitate

Săptămâna trecută, polițiștii argeșeni, împreună cu specialiștii Biroului Garda Forestieră Județeană Argeș din cadrul Gărzii Forestiere Ploiești, precum şi alţi specialişti silvici, au verificat depozite de material lemnos, firme de exploatare, dar şi transportatori de material lemnos şi persoane fizice.

Au fost aplicate sancţiuni în valoare de 23.000 de lei. Peste 75 de metri cubi de material lemnos au fost confiscaţi, împreună cu un autocamion, o autoutilitară şi un atelaj au fost confiscate.

În ziua perioada 26 octombrie – 2 noiembrie a.c., echipe formate din polițiști ai Biroului de Combatere a Delictelor Silvice din cadrul Serviciului de Ordine Publică Argeș, precum și polițiști din structurile de ordine publică și poliție rutieră, alături de specialiștii Biroului Garda Forestieră Județeană Argeș din cadrul Gărzii Forestiere Ploiești, precum și specialiști silvici din cadrul Direcției Silvice Argeș, și personal silvic cu atribuții de control/de pază din cadrul Ocoalelor Silvice competente, au acţionat pe raza județului nostru, pentru combaterea tăierii, sustragerii și comercializării ilegale de material lemnos.

Echipele de control au verificat atât depozite ale unor societăţi comerciale cu obiect de activitate comercializarea, prelucrarea și depozitarea materialului lemnos, respectiv cu obiect de activitate exploatarea materialului lemnos în cadrul exploatărilor forestiere, dar și transportatori de material lemnos și persoane particulare care dețin material lemnos.

Citește și La Pietroşani, hoţii de lemne trec cu copacii pe sub nasul proprietarilor

Au fost depistați 9 bărbați, cu vârste cuprinse între 21 și 57 de ani, care transportau pe drumurile publice material lemnos fără documente legale. Totodată, în urma controlului efectuat la o societare comercială cu activitate în domeniul silvic, s-a constatat că primirea materialelor lemnoase nu se făcea conform procedurilor specifice, iar societatea a expediat material lemnos fără forme legale.

În urma abaterilor constatate, au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 23.000 de lei, conform Legii 171/2010 privind contravențiile silvice, și a fost confiscată cantitatea totală de peste 75 de metri cubi material lemnos (din care aproximativ 15 mc cherestea), valoarea totală a acestuia fiind de peste 20.000 de lei. Totodată, au fost confiscate de polițiști un autocamion, o autoutilitară şi un atelaj, folosite la transportul de material lemnos fără proveniență legală.

De asemenea, a întocmit un dosar penal, conform Codului Silvic – Legea 46/2008, în urma depistării unui transport de material lemnos fără documente legale, în volum de peste 10 metri cubi.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii